Algemeen

Beneluxspoor.net

BeneluxSpoor800x600.jpgHeel vaak, misschien wel te vaak, ben ik te vinden op het forum van Beneluxspoor. Daar komen elke dag zoveel interessante onderwerpen en bouwhoogstandjes voorbij dat ik soms het gevoel krijg dat het tijd wordt om een nascholingscursus te gaan volgen. Hier onder enkele voorbeelden.


Boppard-in-N.jpgJeroen maakt in schaal N een copie van een stukje langs de Rijn, genaamd “Boppard in N”. De foto’s die hij bijna dagelijks op het forum laat zien zijn zó echt, dat ik hem ervan verdenk dat hij daar woont en vanuit zijn slaapkamer stiekum Boppard in 1:1 fotografeert. Bezoekersaantal op het forum 25.900!

Murmeltal.jpg“Murmeltal” van Jan Bennink ziet er zó eenvoudig uit, maar heeft zóveel sfeer dat je slechts aan het schuine dak kan zien dat dit 1:87 is. Less is more maar bij hem héél veel more. Bezoekersaantal op het forum 3800!

 

Mijn-baan.jpgOok vanuit Belgie zijn bijdragen te bewonderen zoals deze van Erwin Janssens “Mijn Baan”. De bouw van deze enorme baan in Belgie doet altijd weer de lezers van het forum versteld staan. Zo gedetailleerd werken op zo’n groot oppervlak is echt een pluimke waard. Bezoekersaantal op het forum 32.600!

Plan-U-a.jpg“Plan U” van Karst Drenth is een voorbeeld van een meester(lijke) bouwer als het gaat om het nabouwen van treinstellen. Dagelijks laat hij zien wat hij de afgelopen nacht heeft gepresteerd! Op de site “Sleutelspoor” staat een complete handleiding voor diegenen onder ons die ook plannen richting “plan You” hebben.  Bezoekersaantal op het forum 57.000!

Treinbaan-3-026.jpgNatuurlijk zie je op het forum ook wel eens dingen die echt niet kunnen. Binnen no-time lees je dan wat er niet goed is of beter kan. De bouwer van zoiets werd fijntjes gewezen op het feit dat het maximale stijgingspercentage ongeveer 3% moet zijn en dat er tussen de rails geen te grote ruimtes horen te zitten. Bezoekersaantal op het forum 1!

De meeste van mijn lezers kennen de Beneluxspoorsite waarschijnlijk al. Maar wat extra aandacht vestigen op deze site kan natuurlijk geen kwaad. Een site

                                        door, van en voor hobbyisten!

Reacties

7 reacties op “Beneluxspoor.net”

 1. Dat doe je goed Jaap, een beetje reclame voor Beneluxspoor kan
  nooit geen kwaad.

  Reactie van Jarno Vriend | 30 July 2007, 11:00
 2. Zijn er nog meer mensen met deze hobby dan? :-)

  Reactie van Natascha | 30 July 2007, 11:37
 3. Beste Jaap, even over dat stijgingspercentage – geldt dit in het algemeen of zijn daar per land ook nog verschillen in. Op mijn baan rijdt een Fleischmann tandradtreintje en daar zit één helling in van wel 30%, natuurlijk duwt de loc de wagentjes naar boven om ontkoppelen e.d. te voorkomen en de daarbij behorende ongelukken. Ik vind het persoonlijk niet raar of onnatuurlijk eruit zien, maar benaderd dit nog enigszins de werkelijkheid? Bedankt voor weer mooie foto´s en ik hoop in de toekomst ook zulke mooie foto´s van mijn baan te kunnen plaatsen, maar dat zal nog wel even duren.

  Reactie van Joost Henze | 30 July 2007, 13:34
 4. Voor enige jarengeleden zag ik plots een tekening in kleur over het monteren van een lok verlichting in kleur en heb het direct uit geprint. Maar deze slordig vos is het zoek geraakt. En daar ik ook helemaal geen elektro man bent vraag ik of een van U allen mij hier mee kan helpen.Heb diverse H0 loks waar de verlichting niet zo zijn zo als ze moeten zijn.En vooral met die weerstand er tussen maken. Hoe moet dat ook alweer.Dank voor je hulp. M.v.G Marlow GEMSER.

  Reactie van GEMSER M | 9 March 2021, 15:42

Reageer