Elektronica

Bedieningspaneel(4)

Diverse-treinfotos-4-166.jpgVervolg: omdat er nog al wat stroom verbruikt wordt als alles draait, is her en der een beetje koeling geen overbodige luxe. Uit de sloop afkomstige PC-ventilatoren zijn hier uitstekend voor geschikt natuurlijk. 

 

Diverse-treinfotos-4-164.jpgMet behulp van een temperatuur-sensor op de koelvin, als bouwpakketje gekocht bij Conrad, Bestnr.: 191760 – 89, wordt de temperatuur bij belasting keurig automatisch geregeld. Op de voorgrond de bekende spanningsregelaar van Conrad. Het lijkt allemaal misschien wat ingewikkeld, maar als je eenmaal de smaak van bouwpakketjes te pakken hebt, ga je steeds verder met dit soort gadgets.

 

treinbaan-0771.jpgIn het fotoarchief heb ik nog even een paar oude plaatjes opgezocht hoe het paneel gebouwd is. Dat het geheel niet in één weekend gemaakt is zal hoop ik wel duidelijk zijn. Haast is er niet bij en tussendoor maak ik veel andere dingen. 

 

treinbaan-0681.jpgDeze en bovenstaande foto zijn 2 jaar geleden genomen uit de ruwbouw periode. Toen nog lekker rommelig, nu nagenoeg bedrijfsklaar. Heerlijke hobby hoor, houtbewerking, electronica en fotograferen.
 

 

Diverse-treinfotos-3-0071.jpgTot slot nog een reeds bekend plaatje van het eindresultaat. Op de plattegrond is te zien waar ik op de zolder bezig ben geweest. Het plan is boven dit paneel één of ander industriegebied te frutselen. Wat en hoe is in de toekomst hier te lezen.

 

Reacties

3 reacties op “Bedieningspaneel(4)”

  1. ‘t paneel ziet er mooi uit Japie!
    (is maar goed dat ik lid ben…)

    Reactie van assie | 24 August 2007, 10:33
  2. En toch vind ik dat je die van wel eerst eens had kunnen schoon maken, zoveel werk is dat toch niet? :)
    Overigens hadden die bergen er een stuk beter uit gezien als ze van belgisch gips waren gemaakt …..

    Jan-Peter

    Reactie van Jan-Peter | 25 August 2007, 13:59
  3. Hallo,

    Leuk gemaakt, begin pas met spoor en kijk dus eerst eens goed rond hoe de profs het voor elkaar hebben.
    Moet zeggen ziet er goed uit, zie alleen weinig van je baan.

    m vr gr

    Hans

    Reactie van Hans Lubbers | 6 November 2011, 13:38

Reageer