2012 - Nieuw Preiserland H0

Perronoverkapping

npl-103aOp het perron komt een overkapping zodat de aangevoerde goederen niet in de regen staan. Een duik in de rommeldoos zorgt weer voor voldoende bouwmateriaal en een hoop lol van dit spontane ideetje.npl-103b

Houtjes, ledjes, knijpertjes en lijm doen deze creatie tot leven komen.

 

npl-103c

De staanders worden uitgemeten en tijdelijk op/in een sjabloon gezet van MDF.

npl-103d

Natuurlijk krijgt alles vóór de definitieve montage nog even een houtworm behandeling.

npl-103e

Nu boor ik door het tijdelijke sjabloon gaten in het perron.

npl-103f
Lijm, gewichten, lucifers en steunblokjes zorgen voor een juiste bevestiging.

npl-103g
De lijm is net droog en een van de werkpaarden laat zich alweer zien.

npl-103zOok nog even een opname van de andere kant. Druk is het nog niet zo te zien, maar de kleurtjes vergoeden veel. Toch nog even op zolder wezen kijken of de palen nou echt scheef staan. Niet dus, het komt dus door de scheve lens in mijn camera.

 

 

 

 

Reacties

10 reacties op “Perronoverkapping”

 1. Jaap het wordt eentonig die reacties, maar het is weer fraai. Deze bewaar ik even, want binnenkort moet ik ook aan de gang met afwerken van het havengebied en overslag, dus deze tips komen prima van pas.

  Reactie van Joost Henze | 20 January 2013, 14:13
 2. Als het straks gaat sneeuwen, weet ik wel waar ik onderduiken kan.
  Beetje bukken, dan moet het lukken.

  Ziet er weer gaaf uit!

  Reactie van Jozé | 20 January 2013, 14:14
 3. Ziet er heel mooi uit. Heb hier nog twee locloodsen staan, van die oudjes…weet nu wat ik met de daken kan doen. Perron van maken.

  Mvg,
  Wim

  Reactie van Wim Verfuurden | 20 January 2013, 14:44
 4. Jaap je bent een kunstenaar! Groet, Jaap

  Reactie van Jaap | 20 January 2013, 14:52
 5. Jaap weer een mooi stukje huisvlijt, de combi overkapping en de klinkers
  passen perfect in het plaatje.
  Ik hoor je vrouw roepen: Jaap, weet je ook waar mijn haar clipjes zijn?

  Groet Gerben

  Reactie van Gerben | 20 January 2013, 15:50
 6. fraaie overkapping man, weer een typisch staaltje creativitei. daar kan Faller nog een puntje aan zuigen. weet je dat ik al je nieuwsbrieven in een mapje op sla? ik laat het vaak zien aan belangstellenden tijdens verjaardagen enz. ze staan met open bakkes te kijken! hartstikke leuk!! dank je wel.
  groet Ron

  Reactie van Ron | 20 January 2013, 16:05
 7. Jaap, kom alsjeblieft een wat grotere versie hier bij mij in de tuin zetten, mijn preisertjes staan wel droog maar met die sneeuw kan ik zelf wel zo’n prachtoverkapping gebruiken

  Reactie van Michel | 20 January 2013, 16:55
 8. Jaap

  87x zo’n kapje is toch wel te doen Michel!

  Dat denk ik wel, alleen waar moet Michel die Rommeldoos kwijt ??

  Zonder gekheid, ziet er Jaaptastich weer uit, vandaag zou een heerlijke dag geweest zijn om aan de baan te werken, ware het echter dat ik bij je in de buurt aan het wandelen was met honden, tegenover vliegveld H’sum.

  Anyway Jaap je blijft me verbazen

  Groetjes

  Arthur

  Reactie van Arthur | 20 January 2013, 20:23

Reageer