2012 - Nieuw Preiserland H0

On30

De titel doet vermoeden dat er zéér ernstige dingen gaande zijn in Nieuw Preiserland, maar dat valt reuze mee. Op mijn zolder is alles redelijk rustig, zij het dat er de komende tijd wel iets nieuws gaat komen. Preiserland is nog niet af dus ik ga daar rustig mee door!

Al lang zit ik te broeden om me ook eens bezig te gaan houden met een andere schaal, namelijk schaal O.

Mijn keus is gevallen op schaal On30. Dat wil zeggen, schaal O maar dan met smalspoor (HO-rails). In het Engels Narrow Gauge. ‘Wolfs Creeck’ René ontdekte mijn nieuwe plannen als eerste en stuurde bovenstaande 3 sensatiefoto’s de wereld in.

Gevolg is wel dat ik helemaal terug moet naar af en weer begin als tapijtrijder.

De eerste aankoop is deze  Amerikaanse Spectrum On30 Climax met sounddecoder.

Eerst maar eens proberen of ik die HO-rails een beetje kan aanpassen.

Snorremans bekijkt de aanpassing met gemengde gevoelens. Net als ik eigenlijk, want werken met een andere schaal is wel even wennen. Detaillering in deze grotere schaal biedt wel ongekende mogelijkheden en daar was het mij eigenlijk om te doen. Zo af en toe zal ik berichten plaatsen hoe het met deze nieuwe uitdaging gaat. Ik weet nog niet wat ik ga nabootsen en een sporenplan is er ook nog niet. Eerst maar eens een poosje oefenen.

Reacties

9 reacties op “On30”

 1. Waarschijnlijk staat “Snorremans” alleen maar te prakiseren welke schaal grind er nu tussen de bielzen moet worden geschept…

  Een mooi plan Jaap, ik ben benieuwd wat er bij deze temperaturen uit je brein zal ontspruiten, en volg je dan ook op de voet.

  Succes!!!

  Reactie van Ton | 26 July 2012, 17:31
 2. […] de laatste berichten grijpt het 0n30 virus weer flink om zich heen. Een van de nieuwste slachtoffers is Opa Jaap. Laren […]

  Reactie van Ernstige besmetting met 0n30 virus « Wolfscreek | 26 July 2012, 17:33
 3. He he, dacht even dat je op vakantie was, maar je bent zieltjes aan het winnen.

  ‘t Is weer als van ouds, zeer creatief.
  Vooral zo door gaan.

  Reactie van Dirk | 26 July 2012, 17:34
 4. Als die besmetting nog een beetje doorpakt kunnen we binnenkort wel een OAMB groepje oprichten bij TM.

  Reactie van Rene | 26 July 2012, 17:49
  • Oamb
   www. oamb. org/ – Vertaal deze pagina
   10 May 2012 – The Ohio Association of Mortgage Professionals. Skip to content; Jump to main navigation and login; Jump to additional information …
   ??

   Reactie van Jaap | 26 July 2012, 19:20
 5. Rene,

  Ik ben ook al bezig met m’n 3e On30 baantje.
  Ik weet niet of je belangstelling hebt om foto’s op jouw site te plaatsen?
  Met eventueel teksten erbij!

  Reactie van Hans | 26 July 2012, 19:41
 6. Ja Jaap, als we wat ouder worden kan je kiezen voor een vergrootglas of voor schaal vergroting. Dat laatste is veel praktischer. Steeds dat vergrootglas vast houden is ook niet alles. Ik benbeniuwd wat dit gaat worden.

  Groet Richard

  Reactie van Richard van Os | 26 July 2012, 22:46
 7. Beste Jaap,

  Mocht je nog behoefte hebben aan een gediplomeerd psychotherapeut en On30-besmette mede liefhebber en ook opa, dan kun je wellicht binnenkort de inrichting weer verlaten en thuis verder herstellen. Uit ervaring weet ik dat het On30 virus weliswaar de hersenen aantast, maar dat de aantasting maatschappelijk gezien niet ernstig is. Er zijn ook medicijnen beschikbaar. De beste therapie is doorgaan met deze handenarbeid. Zo lukte het mij ook.

  Ofschoon ikzelf na een CVA nog volop in het medisch circuit zit, kun je, wanneer je dat wilt vanaf september ook de vorderingen van onze On30 baan gaan volgen.
  Erg leuk in ieder geval. Ik stel voor om van je nieuwe land een constitutionele monarchie te maken. Een staatsgreep van bijvoorbeeld spoor Gn15 of G zal je dan minder makkelijk overkomen.

  Van harte succes.
  Hartelijke groet, Hans.

  Reactie van Hans Hamers | 26 July 2012, 22:57

Reageer