2012 - Nieuw Preiserland H0

Decoratief rommelen

Na het breken en plakken van rotsen uit de vorige editie, ga ik nu iets subtieler te werk. Voor het verloop van rotsen naar een bijpassende ondergrond gebruik ik dezelfde grondstof (Rotband), maar spring er wat zuiniger mee om.

Rotband in grootmoeders theezeefje en voorzichtig uitstrooien op de juiste plekken en vooral niet niezen!

Daarna het droge gips voorzichtig besprenkelen met verdunde houtlijm. Vergeet bij het verdunnen niet een druppeltje afwasmiddel toe te voegen.

Op de plek waar een oud landweggetje moet komen, zorg ik ervoor dat  her en der restanten met straatklinkers, gemaakt van Das-klei, hun plek vinden.

Langs het spoor maak ik nu ik toch bezig ben, een talud van stenen.

Ik geef meteen toe dat het er niet uitziet, maar naar mijn idee is de basis voor een leuk stukje scenery weer gelegd.

 

Reacties

11 reacties op “Decoratief rommelen”

 1. Nou Jaap, misschien ziet het er nu niet zo geweldig uit, maar ik ben er va OVERTUIGD dat het er bij de volgende update PRACHTIG uitziet!
  In ieder geval ben je weer lekker op dreef.

  Gr,
  Mathyn

  Reactie van Mathyn | 21 August 2011, 14:45
 2. ik ben nu al benieuwd hoe het eruit gaat zien. jou kennende zal het mooier zijn dan in het echt !

  Reactie van michel | 21 August 2011, 14:52
 3. Het is duidelijk te zien dat je vakantie voorbij is en de werklust is toegenomen. Iets dat hier weer precies omgekeerd is. Nou ja, bijna dan. :)

  Reactie van Rene Wolf | 21 August 2011, 14:55
 4. Het is maar hoe je er nar kijkt. Het ziet er heel goed uit, de afwerking komt er vanzelf, jou kennende, met wel weer iets speciaals op de proppen.
  Ik leer in elk geval door je voordoen een heleboel.

  Reactie van Siem | 21 August 2011, 15:33
 5. Jou kennende zal het eindresultaat boven verwachting worden.
  Succes!

  Reactie van Roel den Dulk | 21 August 2011, 15:37
 6. Sluit mij helemaal aan bij de 3 reacties!! Nog even iets anders, kom gister bij ModelPlaza, zie de nostalgische Faller watermolen voor een prikkie, laat nou met testen het pompje niet werken, wat nu?

  Reactie van Karl Sijmons | 21 August 2011, 15:39
  • Beste Karl,

   Als je interesse hebt, ik heb nog zo’n pompje liggen. Ben wel nu bezig de modelbaan te heropbouwen en veel zit in dozen, dus niet direct voor handen. Laat even weten of je het hebben wilt en dan leg ik het even apart als ik het tegenkom. Het werkt in ieder geval, maar omdat ik “echt” water verafschuw op mijn baan doe ik er verder niets mee.
   Joost.

   Reactie van Joost Henze | 21 August 2011, 15:52
  • Leuk :-)

   Reactie van Jaap | 21 August 2011, 17:22
 7. Beste Karl,

  Als webshop-eigenaar kan ik je zeggen dat de verkoper je gewoon garantie moet geven. Een prikkie of niet. In Nederland is 2 jaar garantie bij wet geregeld. Als ze een nieuw exemplaar of nieuw pompje niet meer hebben, zou je akkoord kunnen gaan met een vergoeding.
  Succes!

  Reactie van Jansen | 23 August 2011, 17:23
 8. Beste Jaap,
  Zelf ben ik modelbouwer en heb ik helemaal niets met treinen. Echter leer ik ontzettend veel van jou scenery technieken. Deze gebruik ik weer voor mijn diorama’s en, gezien de periode, voor een kerstdorp. (ja, opdracht van de vrouw)
  Mijn vraag is echter, hoe voorkom jij de krimp/droogscheuren in de das-klei?

  Reactie van Johan | 23 November 2011, 18:27
  • Niet te nat maken en niet een te dikke laag klei gebruiken. Ondanks dat ontstaan er toch af en toe scheurtjes. Voor een klinkerweg vind ik dat echter acceptabel. Te mooi en te strak is ook niet goed.

   Reactie van Jaap | 24 November 2011, 12:07

Reageer