2012 - Nieuw Preiserland H0

Rotsen en groen

Hier op deze kale vlakte een mooi rotswandje plaatsen lijkt mij wel een goed idee. Een greep in de doos met piepschuimrestanten en de basis is al snel gelegd. Met een mes en niet met die pincet snij ik alles op maat.

Uit een andere doos zoek en breek ik ooit gemaakte mooie rotsformaties en duw die in het nog zachte gips (Rotband).

Daarna alles aansmeren met een natte kwast en extra gips.

Nadat de rotsen een beetje op kleur zijn gebracht, de ondergrond her en der met houtlijm insmeren en gras er over.

Nog leuker wordt alles, als plotseling de bomen en struiken overal uit de grond schieten.

Van kaal naar groen, heerlijk om te doen en kost geen poen.

Reacties

9 reacties op “Rotsen en groen”

 1. Ik moet toch weer eens naar de zolder. Je bent weer lekker bezig, maar ja, het is uiteindelijk ook herfst. Hobbyweer dus!

  Groetjes, Jozé

  Reactie van Jozé | 12 August 2011, 12:02
 2. dag jaap, ziet er weer heel mooi uit,ik heb er ook weer zin in
  ik zie weer graag naar u uit,
  groetjes, theo

  Reactie van theo | 12 August 2011, 12:58
 3. Mooi Jaap, dit stadium duurt nog even bij mij. Alles is afgebroken en in stukken (met beleid) gezaagd, maar jouw stukjes geven weer inspiratie om vooral het nog mooier te maken en daarbij de uitgaven te beperken.

  Reactie van Joost Henze | 12 August 2011, 16:27
 4. hallo jaap.
  ik vind dat het weer een stuk mooier is geworden.
  ik ben net verhuist maar ga weer snel aan de gang.

  Reactie van bert splint | 13 August 2011, 00:21
 5. Hoi Jaap,
  Ziet er weer gelikt uit. Hier kan ik weer mee verder. Het ziet er zo simpel uit doch het is toch moeilijker dan ik dacht

  Reactie van Freek Bredius | 13 August 2011, 09:57
  • Gewoon een keer doen op een proefstukje en je zal zien dat het niet moeilijk is.

   Reactie van Jaap | 13 August 2011, 10:11
 6. Jaap,
  ik heb een vraag,waarom heb je voor een multimaus gekozen? Dit nav een door mij te kiezen digitaal systeem.
  groet ron

  Reactie van ron | 13 August 2011, 16:49
  • Omdat ik toen weinig ervaring had met digitaal en de Roco-muis voor mij de meest simpele en goedkope oplossing was om digitaal te kunnen rijden. Ik ben nog steeds blij dat ik er toen aan begonnen ben, ondanks dat ik de gebruiksaanwijzing stuk ;-) gelezen heb. Wat een feest om zo langzaam te kunnen rijden/rangeren met meerdere locs. Ik gebruik geen blokbeveiliging en de wissels bedien ik met knopjes.

   Reactie van Jaap | 13 August 2011, 16:56
 7. Bedankt voor je reactie,sluit aan op mijn idee en situatie.
  Groet ron

  Reactie van Ron | 13 August 2011, 18:35

Reageer