2006 - Preiserland H0

En er was licht

test verlichting.JPGGoede verlichting op de baan is erg belangrijk. Toen ik dan ook in de Miba van februari 2005, een artikel las van Jacques le Plat, wist ik dat dit DE manier was! De tekening van Jacques laat zien dat de achtergrond “koud” licht nodig heeft en de voorgrond “warm” licht.

 

De TL-lampen die ik gebruik heten “Cool White”. De halogen lampen varieren van 50 tot 150 Watt. Het resultaat is een egaal verlichtte zonnige treinbaan. Dat zeg ik

De twee soorten verlichting zijn wel appart geschakeld, omdat werken met een halogen-straler van 150 watt op je rug niet bepaald prettig aanvoelt. Bovendien kan ik voor het maken van foto’s nu dus 3 soorten verlichting gebruiken: TL/Halogen/TL+Halogen.

Reacties

Één reactie op “En er was licht”

  1. Nou ik kom net van beneluxrail vandaan en deze link zag ik op 1 staan. Terecht. Wat heeft u een prachtige site, en zo’n goede content ook! Complimenten, ik kan meteen aan de slag!

    Reactie van Esther | 15 January 2006, 19:30

Reageer