2006 - Preiserland H0

Hoogtevrees

treinbaan 018 (800 x 600).jpgOm hoogteverschillen te overbruggen maak ik gebruik van het bekende railspiraal. Een flink karwei om te maken, en goed uit te lijnen. De diameter is 1 meter en het stijgings-percentage is ongeveer 3%. Kleine locs kunnen deze stijging ook gemakkelijk aan. Het spiraal verdwijnt straks als alles goed werkt natuurlijk in een berg. Plattegrond-G. Vanonderaf kan ik er echter altijd nog goed bij.

De hoogte van mijn treintafel  varieert van 0,9 mtr. tot 1.70 mtr. Maar de baan is dan ook gesitueerd in een berglandschap. Het gevolg hiervan is wel dat er meerdere bruggen gebouwd moeten worden. Maar hierover later meer. In de achterwand zitten extra luikjes om bij problemen te kunnen ingrijpen.

Reacties

Één reactie op “Hoogtevrees”

  1. Leuk hoor, ik ben blij dat je er nog van onder bij kan hahaha….

    Reactie van Michel | 13 January 2006, 15:56

Reageer