2012 - Nieuw Preiserland H0

Cirkelzaagje

Omdat de houtzagerij te groot was, heb ik hem maar even in stukken gehakt en ontdaan van de grondplaat, zodat hij beter past op het beoogde plekje. Wel moest er nog even een zaagmachine ingebouwd worden. Maar dat viel helaas vies tegen.

Aan een telefoontrilmotortje, waar ik de tril van had verwijderd, monteerde ik een oud en roestig minicirkelzaagblad.

Het geheel kreeg zijn plaats onder een  zaagtafel van styreen. Stroom erop en ja hoor, het werkt!

Echter eenmaal in de houtzagerij geplaatst leek het werkelijk helemaal nergens op! Het motortje zit nu dus weer in mijn Nokia. Wel zo handig als je gebeld wordt.

Toen ook nog Preisertjes op leeftijd zonder rollator niet op hun plek bleven staan, had ik het deze middag helemaal gehad. Geloof me, soms is hobbyen hélemaal niet leuk.

Reacties

11 reacties op “Cirkelzaagje”

 1. ik voel met je mee jaap…ga ff buiten sneeuwballen gooien…koel je van af

  eric

  Reactie van eric | 30 November 2010, 12:21
 2. Maar Jaap je weet toch dat deze hobby een leuke en een slechte zijde heeft. Misschien is het een optie, om van je Preiser figuur één ongeval te maken. Een ambulance erbij wat omstanders en klaar is Kees(Jaap).Veel succes met bouwen.
  groetjes Bert

  Reactie van Bert | 30 November 2010, 12:27
 3. Pas je wel op voor je vingers. Voor je het weet is het “vijf bier voor de houtzagerij”

  Reactie van Rene | 30 November 2010, 12:29
 4. ligt eraan hoeveel vingers je eraf zaagt… 2 eraf krijg je 3 bier, 3 eraf 2 bier, 4 eraf 1 bier, alle 5 eraf…niks te zuipen…

  eric

  Reactie van Anonymous | 30 November 2010, 16:55
 5. Soms zit het mee, soms niet……..

  Reactie van René | 30 November 2010, 20:56
 6. De oplossing voor de Preissertjes, Mertensjes etc. is een onzichtbare rollator – montagekit die transparant opdroogt, wel zeer beperkt aanbrengen anders ligt er zo’n glimmende klodder rond de schoenen. Eerlijk gezegd ben ik best een beetje blij dat het bij jou ook niet altijd vanzelf gaat.

  Reactie van Joost Henze | 30 November 2010, 21:23
  • Ik heb hele goede ervaring met vastkleven van figuurtjes met fotolijm. Groot voordeel is dat je ze zonder problemen kan verwijderen en er dan nagenoeg geen lijmresten achterblijven.

   Reactie van Anonymous | 30 November 2010, 21:27
 7. Tja, lijkt me veiliger dat je die cirkelzaag beter niet laat werken… Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zet er twee koffie drinkende Preisertjes naast. Als je beweging wilt, laat je ze de koffiekop aan de mond zetten, of een koffie kopje vullen met een kan.

  Reactie van Sven | 1 December 2010, 00:27
 8. Hallo Jaap.
  Daar ik jou als voorbeeld heb.Ben ik blij met jou. de reden, je durft toe tegeven dat er fouten gemaakt worden. Ik doe bijna niet anders. Ik moet nu alle fig. in de rijtuigen plaatsen, maar ik heb me er nog niet toe kunnen zetten. Nu ik dit van jou heb gezien is mijn durf weer groter geworden.
  Vriendelijke groet Hans

  Reactie van Hans Hoekstra | 2 December 2010, 16:53

Reageer