2006 - Preiserland H0

(G)een wolkje aan de lucht

treinbaan-011-A-(800-x-600).jpgAls je geen kunstschilder bent, probeer het dan ook niet te worden door op je treinbaan te gaan oefenen. Bouw een eenvoudige achtergrond op de volgende manier: maak een achtergrond van 4 mm MDF, vul de naden die ontstaan met acrylaat kit en de schroefgaatjes met plamuur. Daarna het geheel goed schuren en vetvrij maken.Rol nu de achtergrond een aantal keren met witte Latex-muurverf en laat dit goed drogen. Nu de truc: koop bij Gamma een spuitbus met verf, kleur: lavendel 778, en spuit dit naar eigen inzicht als wolken over de witte latex. Mondmasker verplicht!! Het resultaat is een halfbewolkte lucht. Op de foto is een al gebruikte achtergrond te zien! Deze moet dus nog opnieuw geverfd worden.

Reacties

3 reacties op “(G)een wolkje aan de lucht”

  1. Hallo Jaap, je bent nog al enthousiast bezig met modelbouw, een tip over achtergronden. Maak eerst een lichtblauwe achtergrond en schilder dan met witte verf en wat licht grijs er wolken er op. Zie mijn modelbaan POLDERMODEL, Rail Magazine van 2004. Als je vragen hebt mail me dan maar. Ik woon in Capelle aan den IJssel. Ik heb ook de achtergronden voor de Voornse Model Spoorvereniging geschilderd. Het is simpel, als je de spelregels maar kent. Groetjes Filip Sleurink

    Reactie van Filip Sleurink | 5 February 2006, 17:19
  2. Jaap nog een tip, als je nog moet gaan bouiwen aan je nieuwe modelbaan, probeer in modules te gaan bouwen. Alsj e ooit nog eens gaat verhuizen of wat dan ook, kunt het makkelijk afbreken of meenemen in delen. Filip Sleurink

    Reactie van Filip Sleurink | 5 February 2006, 17:22
  3. Bedankt Filip. Helaas kan ik er nu niet meer bij, maar wel een idee voor mijn volgende (?) baan. Gr. Jaap

    Reactie van Jaap | 5 February 2006, 17:44

Reageer