2012 - Nieuw Preiserland H0

Het is wel even slikken

NPL-2aDit was toch moeilijker dan ik had gedacht. Maanden bezig met de opbouw van een railspiraal in een berg, met bijbehorend station en dan in een paar uur is er niets meer van al dat werk over. Niet nadenken is dan maar het beste.

NPL-2bLangzamerhand wordt het een gatenkaas waar gips en piepschuim boven het gras groeien en alleen de brug nog overeind staat. Natuurlijk heb ik voorzichtig alle bruikbare onderdelen eerst verwijderd.

NPL-2cOok de wijngaard moet er aan geloven. Helaas komend jaar geen ‘Preiserwein’ meer!

NPL-2dDe kolenoverslag is inmiddels vrij van kolen en het MDF tiert welig.

NPL-2eHet restant van een spiraal, maar alles is nu kaal. Ruim 30 vuilnisbakzakken vol met Preiserland liggen inmiddels op de vuilstort. Maar ik heb weer ruimte om te bouwen!

Reacties

28 reacties op “Het is wel even slikken”

 1. Poeeeehhh dat doet zeer!!!!
  Maar…. het komt goed ik weet het zeker. Ben benieuwd Jaap naar je nieuwe baan.

  Groetjes,
  Jaap

  Reactie van Jaap | 9 January 2010, 15:03
  • Als blijvend beginner, kan ik je een hart onder de riem steken.
   Zet je blik op oneindig verstand op nul en ga opnieuw beginnen.
   Als je dat stadium hebt bereikt ga je alles weer positief zien.
   Ik wens je veel succes met je nieuwe baan.
   Veel bouwplezier en veel geluk,
   Hans

   Reactie van Hans Hoekstra | 9 January 2010, 15:52
 2. Hallo Jaap,

  Wil jij je ook voor mijn nieuwsbrief inschrijven ?

  Groet,
  Willem de Jong

  Reactie van Willem de Jong | 9 January 2010, 15:07
 3. Ik heb onlangs een soort stippellijnen aan de onderkant van de tafels aangebracht, daar kan ik de baan in delen opsplitsen en bij evt. verhuizing meenemen. Met de huidige prijzen vind ik afbraak geen optie meer.

  Reactie van Joost Henze | 9 January 2010, 15:13
 4. Jaap,

  hoeveel slapenloze nachten heeft je dit gekost, en niet te vegeten de alcohol om het verdriet te verdrinken

  Ben benieuwd naar de nieuwe situatie

  Groet en natuurlijk nog de beste wensen

  Hennie

  Reactie van Hennie | 9 January 2010, 15:28
 5. Ahh zonde man maar er komt vast weer iets moois voor terug…!!

  Reactie van Gertjan | 9 January 2010, 15:49
 6. Jammer Jaap dat je de boel moet afbreken.Ik heb het hele verhaal van Preiserland met bewondering gevolgd.En er ook nog wat van opgestoken zoals het hek dat je maakte met een motortje + toebehoren van een cd-speler en niet te vergeten het steenstansje dat ik nu volop gebruikt om zelf straten en pleinen te maken. Heb inmiddels ook een manier gevonden om de trottoir tegels te maken. Geen standaard tegels op schaal maar tuintegel formaat 50×50 cm = 4,2 x 4,2 mm. Het effect is een sierstoep die je in veel winkelcentra tegen kom en ook van DAS- klei gemaakt. Ik wens je succes met je volgende ideen voor een nieuw “Preiserland”. Ik zal het zeker weer volgen dat staat vast.

  Reactie van Aad Voskamp | 9 January 2010, 15:50
 7. slik…

  Reactie van glenn lambert | 9 January 2010, 15:54
 8. ahh wel zonde hoor, ht was zoo mooi. Ik be er wel van overtuigt dat de volgende baan weer heel mooi wordt, maak je ook deze keer weer veel bergen, of wordt het meer vlak. Het is trouwens gelukt met de nieuwsbrief :D

  Mathyn

  Reactie van Mathyn | 9 January 2010, 16:10
 9. Jaap,

  Wel jammer om dit alles af te breken he.Ik ben zelf een jaar bezig(hele dagen) op zolder 25 vierkante meter met veel bergen,tunnels en treinen.Dus wat jij af gaat breken heb ik opgebouwd.Ik moet er niet aan denken zeg! Maar veel succes met bouwen ,het zal weer wel prachtig worden !!!

  Mvg.Jack.

  Reactie van Jack | 9 January 2010, 16:20
 10. Dag Jaap,

  Je maakt ruimte voor de nieuwe plannen, tuurlijk is het pijnlijk om je prachtige baan af te breken, wij als toeschouwers stonden ons telkens weer te vergapen aan al dat moois. Je stimuleert ons om ook onze grenzen te verleggen.
  Met je nieuwe baan wordt de lat weer hoger gelegd en wij maar verder klungelen. Ik zal aandachtig je werkzaamheden volgen, wat voor jou een koud kunstje is, is voor velen een uitdaging. Heel veel succes met de nieuwe baan, dat je heel veel arbeidsvreugd mag beleven aan je nieuwe project.

  Groeten en tot woensdag.

  Michaël

  Reactie van Michaël | 9 January 2010, 16:47
 11. Zonde van de oude baan jaap, maar ik ben ervan overtuigd dat je met de opgedane ervaring met de bouw van dee baan nu iets heel moois gaat creeren. Hiervan kan ook ik in de toekomst veel nut en plezier van hebben. Veel sterkete en succes,

  Han

  Reactie van Han Cools | 9 January 2010, 16:52
 12. goeiedag zeg dat is jammer

  te weinig ruimte?

  tja dan moet je slopen ik zou liever ergens anders aan denken dan aan de beslissing de baan te moeten slopen.

  groetjes henk

  Reactie van henk | 9 January 2010, 18:28
 13. 5 jaar bouwen en in enkele dagen weg.. Gelukkig heb je een geweldige website waar iedereen weer even terug kan zwijmelen. Want hoe mooi Peisterland al was, het kan alleen nog maar NOG mooier worden uit Jaap zijn handen!

  Wat ik nog wel hoop is een overzicht foto van hoe het er nu leeg, waarschijnlijk alleen met enkele meters open tafel en een brug bij de deur, er uit ziet ;)

  Heel veel succes, en met vooe aandacht kijk ik al weer uit naar je volgende mailtje/nieuwsbrief !

  Reactie van Sebastiaan | 9 January 2010, 19:14
 14. nou Jaap , dit noem ik nou ballen hebben , even slopen waar je jaren aan hebt gewerkt , en gewoon weer opnieuw beginnen , knap hoor ,ben zeer benieuwd naar het nieuwe werk , want je zal nu wel stukken handiger zijn geworden met bouwen en technieken , succes met de bouw ,ik houd het in de gaten

  met vriendelijke groet,
  stefan, alias nscargo2008

  Reactie van stefan | 9 January 2010, 19:14
 15. Jaap,

  Ongelooflijk. Wat zonde zeg, of is het dat niet? Ik begrijp eigenlijk niet waarom je dit zou doen na 5 jaar werk :). Is dit de drang van de mens om zich te vernieuwen? Of bang dat een baan echt af geraakt – met als gevolg dat er niets meer overblijft om naar uit te kijken? Iets dat af is, is in zekere zin ook dood, levenloos. Het einde. En dat doet waarschijnlijk meer pijn dan het uitzicht op de bouw van een nieuwe baan. Heb ik het op deze wijze goed verwoord? Ik ben wel erg benieuwd! Of komt je nieuwe baan ergens buiten huis te staan (dus veel groter oppervlak?)? Ik kan mij namelijk niet aan de indruk onttrekken dat een groter oppervlak de enige reden zou zijn voor al die vuilniszakken.

  Iig moedig! Maar het is niet je eerste baan, toch, die je sloopt? Volgens mij ben ik 15 jaar geleden eens geweest en toen stond je ook op het punt om een (veel kleinere) baan af te breken.

  Veel bouwplezier in 2010!

  Ik zal zeker een trouwe bezoeker blijven.

  De hartelijke groeten aan Michael.

  Groeten Frank
  Amsterdam

  Reactie van Frank Melis | 10 January 2010, 01:48
  • Je hebt het goed verwoord hoor Frank. Ik vind het bouwen leuker dan het rijden en wil graag bezig blijven met ‘knutselen’. De nieuwe baan wordt wel kleiner maar wat er allemaal op komt te staan weet ik ook nog niet. Tijdens de bouw komen de ideeën meestal vanzelf. Of het allemaal net zo spannend wordt als de vorige baan is voor mij ook nog een grote vraag. In elk geval ben ik weer lekker bezig en kan voorlopig weer vooruit. :-)

   Groet Jaap

   Reactie van Jaap | 10 January 2010, 10:21
  • Ik denk dat ik met OnTraXs langskom. Kom je met de module van vorig jaar?

   Ik ben benieuwd!

   Groet Frank

   Reactie van Frank Melis | 15 January 2010, 00:57
 16. EEN RAMP is het zoiets prachtig afbreken , zal wel een reden hebben zeker of zijn de vooruitzichten zo goed en heeft U teveel ideën dat u ze hier niet kon tonen en uitwerken.Ben benieuwd wat het gaat worden en de waarschijnlijk nieuwe technieken die ons zal laten zien.Bedankt Joop voor uw leerzame ideen . Groeten Gabriel uit
  Herzele / Belgie

  Reactie van Gabriel | 10 January 2010, 03:47
 17. Wat rest zijn de mooie herinerinngen . . . .

  Maar gelukkig hebben we de foto’s nog!

  Erik

  Reactie van Erik Nieuwenhuis | 10 January 2010, 15:12
 18. Ik zou in modules gaan werken, als ik jou was. Je kunt blijven doorbouwen en de module die je niet meer leuk vindt, verkoop je dan, of sla je op in de garage/City box. Doet het ons ook niet zo’n pijn.

  Reactie van Sven | 10 January 2010, 15:48
 19. tjonge tjonge Jaap
  Wat een klerezooi gelijk he?
  Nou het zal allemaal vast wel weer iets worden.
  Ben benieuwd

  Ben

  Reactie van Ben | 10 January 2010, 16:36
 20. Nou Jaap ik heb respect voor wat je gedaan hebt, ik loop er ook over te denken maar durf nog niet. Misschien heb jij me over de streep getrokken. Veel succes. groet Wubbe

  Reactie van Wubbe Egges | 10 January 2010, 20:05
 21. Jaap,

  Tussen al het vandalisme even iets anders, ken je http://www.swr.de/eisenbahn romantik/rueckschau?

  Reactie van René | 11 January 2010, 13:34
  • Ja René, die uitzendingen bekijk ik met regelmaat. Lekker relaxed genieten van Duitse hoogstandjes. :-)

   Reactie van Jaap | 11 January 2010, 13:44
  • hallo jaap
   even iets heel anders.ik heb een vraag over een simpel schema voor een treintje dat van a naar b gaat dan stopt schakelaar om en dan van b naar a.enz .mijn zoontje van 5 vindt dat geweldig

   Reactie van edwin | 11 January 2010, 21:21
 22. Ik heb je al een keer geantwoord Edwin maar ik email zo’n schema nog wel even Edwin.

  Reactie van Jaap | 11 January 2010, 21:32
 23. hoi jaap op naar de nieuwe baan
  ik kijk er weer naar uit hoe het weer gaat worden. zeer zeker weer heel mooi. groetjes. theo

  Reactie van theo | 16 January 2010, 20:29

Reageer