Modelbouw

Vitaminewagentjes.

wagon-1aEn als je dan weer helemaal fit bent na inname van een overdosis multivitamine gaat de slijptol in de aluminium verpakking. Altijd leuk om tussendoor iets van niets te maken. Weggooien kan na afloop van het experiment altijd nog.

wagon-1bEen oud onderstel moet gaan zorgen voor het loopvermogen van dit vrije expressie modelletje. Een stukje styreen zorgt voor de noodzakelijke afdichting.

wagon-1cDoor het gebruik van secondelijm schiet dit klusje, ook al heb ik dan geen haast, toch lekker snel op.

wagon-1dDe machinist staat wel even raar te kijken als hij met zo’n gedrocht achter zijn loc een testrit moet gaan maken.

wagon-1eVanwege de uitmuntende rij-eigenschappen krijg ik er lol in en stuur de wagentjes door naar de dichtstbijzijnde decoratie-afdeling.

wagon-1fDe bovenstaande grondverf verdwijnt geheel onder de zwarte lak die zelf dan weer gedeeltelijk verdwijnt onder het witte piepschuim.

wagon-1gEn na een middag lekker knutselen kunnen de vitaminemodelletjes hun werk gaan doen in de steengroeve. Deze unieke handgemaakte wagentjes worden later vast nog eens collectors items.

Reacties

7 reacties op “Vitaminewagentjes.”

 1. Hallo Jaap,

  Schitterend, je brengt mij wel op een heel goed idee wat te doen met wat oude onderstellen en lege buisjes. (los van al die andere invallen)

  Reactie van wim | 8 November 2009, 14:44
 2. letterlijk en figuurlijk onverbeterlijk
  het moois blijft maar doorgaan
  Cees Somers

  Reactie van Cees S | 8 November 2009, 18:03
 3. Beste Jaap Wederom een goed idee Kun en wil jij mij vertellen wat de doorsnede is van deze buisjes? ik ben ook graag bezig koop niet zoveel kant en klaar spul wat zo de baan op kan zelf maken is vaak veel leuker
  Kijk uit naar je reactie met spoorse groet
  Jan de klerk

  Reactie van Jan de Klerk | 8 November 2009, 18:17
 4. Iedere keer verbaas je me weer!
  Schitterend.

  Ga zo door!
  Wacht met spanning af op je volgende update.

  Groetjes Laurens.

  Reactie van Laurens Verlaek | 9 November 2009, 12:46
 5. Jaap, ik ben verbaasd over de scherpe en rechte snijlijn. Hoe krijg je een busje zo mooi door midden?

  Reactie van Sven | 9 November 2009, 12:47

Reageer