2009 - Bw. Stadt Preiser H0

Ballasten en nog meer.

bw-31aBallasten is niet moeilijk maar wel een secuur werkje. Op de reeds vaak beproefde manier strooi ik ballastkorreltjes van Heki 3329 op de ondergrond. Daarna verdeel ik alles gelijkmatig met een zacht kwastje. De ballast moet wel tussen de bielsen terecht komen en niet erop.

bw-31bOmdat dit stukje naast de kolenbunker ligt strooi ik ook nog kooltjes tussen de ballast. Met een wieltje zorg ik ervoor dat de rails vrijblijven van alle gruis en kolen.

bw-31cOm een te egale kleur te vermijden strooi ik her en der ook nog een paar andere kleurtjes tussen de ballast. Het middelste bekertje is gedroogde en gezeefde tuinaarde. Daarachter tuinaarde vermengd met groene poeder.

bw-31eTenslotte gebruik ik een injectiespuit gevuld met sterk verdunde houtlijm (+ druppel afwaswiddel) om al het strooiwerk lekker nat te maken.

bw-31fOmdat alles toch een poosje moet drogen maar even een aantal sfeerplaatjes gemaakt. Je moet tenslotte ook genieten van je eigen brouwsels.

bw-31gNatuurlijk ontbreekt een waterkraan niet op mijn emplacement. De donkere veelkleurige ‘horizon’ geeft een mooier  effect dan ik eigenlijk had gedacht.

bw-31hDe module raakt langzamerhand lekker vol en staat er gekleurd op.

Reacties

10 reacties op “Ballasten en nog meer.”

 1. Hoi Jaap, Ziet er weer voortreffelijk uit!!

  Ben erg benieuwd naar het eindresultaat!

  Reactie van Erik | 18 September 2009, 15:22
 2. Dag Jaap,

  Ik heb al een kaartje voor OntraX volgende jaar. Nou ja eigenlijk een museumjaarkaart!
  Ziet er goed uit. Ben heel benieuwd naar het eindresultaat.
  Groetjes,
  Jaap

  Reactie van Jaap | 18 September 2009, 15:47
 3. Dag Jaap

  kan je een verhouding kleven op “sterk” verdunde houtlijm ?

  dank bij voorbaat

  Peter

  Reactie van peter | 18 September 2009, 16:17
 4. Mooi resultaat Jaap.

  Groeten van Jarno

  Reactie van Jarno Vriend | 18 September 2009, 18:55
 5. Jaap, het begint te wennen die prachtige bouwsels van je. Blijf ons maar verrassen met al dat moois.
  Groeten Michaël

  Reactie van Michaël | 18 September 2009, 20:53
 6. jaap, wat ik me afvraag, waar haal je nog de plaats om al je bouwwerken in onder te brengen :)

  Reactie van glenn lambert | 18 September 2009, 23:36
 7. Bij diverse tuincentra hebben ze “creatief zand”. Dat is stuken goedkoper dan al die zakjes van Faller, Noch, Heki etc. en het resultaat is hetzelfde, vooral als je net als jij het mengt met GRATIS tuinaarde en andere rommel. De injectiespuit heb ik vervangen door een lege lijmfles en een tuitje met een klein gaatje, minder bijvullen en na gebruik gewoon af te sluiten, alleen voor enkele moeilijk bereikbare delen gebruik ik nog de injectiespuit. Hoop je diorama snel eens te kunnen zien.

  Reactie van Joost Henze | 19 September 2009, 11:20
 8. goede tip van die lijm fles!
  ik spuit alrijd de boel in met bison spuitlijm of verdun de hout lijm en doe die dan ik een plantenspuit.
  maar ik moet dan altijd de rails poetsen en dat is minder leuk werk!

  Reactie van mark donker | 24 November 2011, 23:57

Reageer