2009 - Bw. Stadt Preiser H0

Paaltjes en gras.

bw-29aInmiddels ben ik aangeland bij de afwerking van de module. Voorlopig kan ik mij lekker uitleven met allerhande kleinigheden, kleurtjes en rommeltjes die het ‘Bahnwerk’ tot een echt ‘Bahnwerk’ maken. Met een betonboor maak ik gaatjes in de betonnen rand van de draaischijf.

bw-29bDaarna sla ik met mijn mini-voorhamer  paaltjes in de  zojuist geboorde gaatjes. Ja, soms is dit een zware lichamelijke hobby

bw-29cNu de paaltjes goed vast zitten rijg ik een staaldraad door de gaatjes zodat er straks geen ongelukken kunnen gebeuren met het werkvolk.

bw-29dGras zaaien met een theezeefje hoort natuurlijk ook bij de afwerking. Door de statische elektriciteit van dit apparaat blijven de grasjes staan. Wel eerst even de ondergrond met houtlijm insmeren.

bw-29gZo’n graszaaimasjien heb ik zelf maar even in elkaar geknutseld uit een oude elektrische vliegenmepper. Eén draadje naar het metalen zeefje, het andere draadje verlengen en er een metalen pen aan solderen. Deze pen prik je dan in de natte houtlijm.

bw-29eNatuurlijk is het gras van de buurman groener. Maar mijn gras mag er ook best wezen vind ik. In elk geval verdwijnt het saaie MDF en krijgen kleurtjes de overhand.

bw-29fNa het paaltjes meppen en ‘begrassen’ kunnen er tenminste weer twee items van het witte ‘to do’ lijstje geschrapt worden.

Reacties

15 reacties op “Paaltjes en gras.”

 1. Hoi Jaap,ziet er te gek uit en ‘n goed idee van die vliegenmepper.
  Groetjes Bas.

  Reactie van Bas | 4 September 2009, 12:57
 2. Kunnen we dit al “live”op Eurospoor bewonderen?
  CeesS

  Reactie van Cees S | 4 September 2009, 13:02
 3. Mooi werk Jaap,

  nog even het maaisel uit de kuil harken en je kunt achter de naaimachine kruipen om je rok te maken (zie je ‘to-do’ lijstje ;-)

  Reactie van Bob | 4 September 2009, 13:18
 4. LIVE te zien op OntraXs :):)
  Einde reclame bericht….
  Strak Jaap, heel strak

  Reactie van Marty | 4 September 2009, 13:54
 5. Ja, zo´n grasmaster van Blokker/Marskramer is net zo goed als die van Noch. Alleen een factor 100 goedkoper :-)
  Ik heb er zelf ook een gemaakt en het werkt prima !

  Reactie van Jan | 4 September 2009, 14:38
 6. Echt geweldig hoe je iedere keer weer iets moois kan maken van zo weinig.

  Die paaltjes die je gebruikt, zijn die van Faller? Ik ben er al een tijdje naar op zoek, maar heb ze tot op heden helaas nog niet kunnen vinden.

  Reactie van Sebastiaan | 4 September 2009, 14:41
 7. Het ziet er weer prachtig uit. Die ‘graszaaier’ is ook goed zeg… ik had er al eens een van Noch gezien. Maar die was echt te duur. Gebruik je wel gras van Noch?

  Reactie van Michel | 4 September 2009, 14:49
 8. Hé Jaap,

  Hoe krijg je vierkante paaltjes in ronde gaten?
  Als tuinman weet ik dat begin september een mooie tijd is om gras te zaaien!
  Hoe krijg je het voor elkaar?
  Prachtig!!!

  Reactie van rene | 4 September 2009, 20:46
 9. Wat ik hier allemaal al gezien heb gaat mijn petje te boven, k’zal als onhandige Harry nog veel moeten leren . PRACHTIG

  Reactie van Gabriel | 5 September 2009, 00:13
 10. Hoi Jaap,

  Sinds kort heb je er een nieuwe fan bij hoor! Ik lees met genoegen al je vindingen door. Dit omdat ik sinds kort bezig ben gegaan met mijn oude hobby. Helaas doe ik het in N-spoor en ik heb nog enorm veel te leren. Bovendien woon ik in Noorwegen en daar zijn de materialen wat moeilijker te krijgen, behalve via internet natuurlijk. Over de paaltjes zat ik te denken, dat je misschien koffieroerstaafjes zou kunnen gebruiken ipv de Faller paaltjes. Is vast goedkoper. Volgens mij hebben ze dezelfde afronding, je zou er dan 2 of 3 op elkaar moeten plakken, maar met een mooi dun houtboortje kun je dan ook die gaatjes boren voor de staaldraad. Verf op de paaltjes en voila, dan heb je wellicht een heel goedkope oplossing??

  Dat met die N-schaal is trouwens wel lastig hoor. Zelf bouwen wordt zo mini dat ik moeite heb om met enig fatsoen bv. een hekje te maken. Ik probeer het nu met kleine gaatjes in de plaat en de kopjes van sate-prikkers…..

  Reactie van Gerard | 8 September 2009, 08:53
 11. zo’n vliegenmepper heb ik ook omgebouwd werkt goed!! en als staaldraat gebruik ik lasdraad van mijn werk 0,8mm en werkt ook goed voor faller car system

  Reactie van mark donker | 24 November 2011, 23:39
 12. Hallo jaap, heb je die draaischijf ook zelf gemaakt??
  lijkt er wel op!
  ik ben er ook mee bezig, maar weet nog niet hoe ik hem op de juiste plaats stil kan laten staan
  hoe heb jij hem gemaakt??? als je hem gemaakt hebt,

  Reactie van mark donker | 24 November 2011, 23:42

Reageer