2009 - Bw. Stadt Preiser H0

Een schuifhek.

bw-28aDit keer met behulp van Europrintplaat en messingdraad de fabricage van een spijlenhek. Op de tafelzaag reepjes printplaat gezaagd. Wel mooi recht maar helaas niet zo best voor het cirkelzaagje dat na verloop van tijd meer rook produceerde dan mooie reepjes.

bw-28bNa de hoogte bepaald te hebben is het een kwestie van het messingdraad insteken, doorhalen en op de juiste plek vastsolderen.

bw-28cAls je bovengenoemde oefening maar vaak genoeg doet ontstaat er een prachtig spijlenhek waar ‘Heras Hekwerken’ trots op zou zijn.

bw-28dNiet alleen het beweegbare gedeelte maar ook het vaste stuk maak ik op dezelfde manier. De printplaatstripjes van het beweegbare deel glijden door twee U-profielen die op het vaste gedeelte zitten gemonteerd.

bw-28eOm automatisch links en rechts te kunnen stoppen maak ik weer gebruik van micro-switches en een diode-eindschakeling.

bw-28fDe verlengde pennen van de micro-switches steken, zoals hier is te zien, aan de bovenzijde van de module door het hout heen.

bw-28gNatuurlijk krijgt het hek voor ik alles ga monteren nog een roestbehandeling en tenslotte een mooi kleurtje.

bw-28hHet minimotortje (achteraan) is voorzien van een dikke as met daar omheen zwart krimpkous. Met een nylon draadje dat om het asje zit gewikkeld wordt het schuifhek van links naar rechts bewogen en vice versa.
Oh ja… filmpje hiervan volgt t.z.t. als alles klaar is.

Reacties

3 reacties op “Een schuifhek.”

 1. Dag Jaap een prachtig stukje vakwerk, ik blijf me verbazen waar je al deze ideeën vandaan blijft halen. Het mooie is steeds dat het er allemaal zo eenvoudig en evident uitziet, alleen ik bedenk het nog niet. Ik ben erg blij met je website waarop ik een hoop ideeën kan nalezen en misschien ooit zelf eens probeer te maken.
  Jaap weer eens bedankt voor dit mooi hekwerk, heras maakt ze niet zo mooi!
  Groeten Michaël

  Reactie van Michaël | 28 August 2009, 18:21
 2. Hoi Jaap,soms zeggen ze dat is ‘n duizendpoot,of die is van alle markten thuis,nou dit is op jou zeker van toepassing.
  Groetjes Bas.

  Reactie van Bas | 28 August 2009, 20:24
 3. Is dit een reclamestunt van Heras Hekwerken?
  Jaap prachtig Waar haal je het idee vandaan?(de ideeen)

  Reactie van luc | 31 August 2009, 08:55

Reageer