2009 - Bw. Stadt Preiser H0

Een weg, muur en houtjes.

bw-27aDetails aanbrengen op de module is de volgende stap. De twee spoorovergangen zijn lastig berijdbaar en moeten daarom nog wel even uitgevuld worden. Hele dunne latjes en de bekende fles houtlijm doen hierbij wonderen. Af en toe test ik met een wagon of de latjes niet te dicht bij de rails liggen.

bw-27bEn als je dan een paar uurtjes aan het zagen en plakken bent geweest, ligt er toch weer een mooi stukje parket op de baan. Wanneer de lijm droog is schuur ik het geheel nog even op.

bw-27cNu kan ik beginnen met de aanleg van een weg en looppaden ten behoeve van het grondpersoneel van ‘Bahnwerk Stadt Preiser’.

bw-27dEerst houtlijm op de ondergrond en daar overheen dunne ‘lapjes’ Das-klei met een rubber rollertje aandrukken zodat er een mooi glad oppervlak ontstaat.

bw-27eMet een zelfgemaakt stansje druk ik vervolgens klinkervoegen in de zachte klei. Na droging smeer ik de klei in met diepgrond ( = inpregneermiddel voor vers gestucte muren) en daarna breng ik kleur aan met verdunde acrylverf.

bw-27fAan de achterzijde komt nog een met houtlijm gemetselde stenen muur. Deze methode heb ik al eerder gebruikt en het resultaat is zeer decoratief.

bw-27gNu nog nat van het voegen, maar na het drogen en voorzien van onkruid, gras en andere begroeiing, ontstaat er een mooie afscheiding op de nog kale MDF-plaat.

Reacties

11 reacties op “Een weg, muur en houtjes.”

 1. Dag jaap,

  Weer een mooi stukje vakwerk, zo kan het personeel tenminste fatsoenlijk het spoor oversteken, prachtig parket!

  Groeten Michaël

  Reactie van Michaël | 21 August 2009, 16:13
 2. Je moet het geduld er maar voor hebben, natuurlijk ben ik voorlopig nog wel bezig met de grove opbouw maar of ik met de detailering zover ga als jij weet ik nog niet.

  Reactie van Joost Henze | 21 August 2009, 17:28
 3. ziet er weer heel mooi uit leuk gemaakt jaap

  Reactie van theo | 21 August 2009, 20:57
 4. Handig gedaan, van het schuren zal de overgang nog beter worden.
  Vervuil je het dan ook?

  Succes.

  Reactie van Jarno Vriend | 22 August 2009, 10:37
 5. Prachtige aanzet voor de weg! Hoe ziet je stansje eruit voor deze weg? Enn is er ook zoiets te maken/verkrijgbaar voor visgraatmotief?

  Reactie van Michel | 22 August 2009, 12:00
 6. De geschiedenis herhaalt zich. Waar ik vroeger wekelijks als kleine jongen lag te wachten op de Donald Duck,zie ik nu uit naar de wekelijkse nieuwsbrief van Jaap om te zien wat voor moois hij in de afgelopen week gefabriceerd heeft.
  m.vr.gr Jan Nijsen

  Reactie van Jan Nijsen | 22 August 2009, 16:28
 7. Het is toch veels te warm om nu te klussen gr Ab

  Reactie van Ab Vermeulen | 24 August 2009, 10:58
 8. Vergeet je de plintjes van het parketvloertje niet? ;)

  Reactie van MichMich | 4 September 2009, 00:16

Reageer