2009 - Bw. Stadt Preiser H0

Een kleine werkplaats.

bw-24aNu ik toch lekker aan het messingen ben ga ik gelijk maar even door met de bouw van een kleine werkplaats waar men het grovere werk verricht.

bw-24bIk bouw dit armoedige juweeltje op dezelfde manier als de grote loods. Alleen gaat het nu wat sneller want ik weet inmiddels hoe het niet moet.

bw-24cEen oude wagon wordt gesloopt en omgebouwd om gebruikt te worden  als schaftruimte. Een kacheltje, toilet, eettafel, stoeltjes en verlichting maken het interieur compleet.

bw-24dAls dakbedekking plak ik reepjes schuurpapier met houtlijm, vermengd met zwarte acrylverf, op het dak. Ik zorg er voor dat steeds kleine randjes “teer” te zien blijven.

bw-24eOok de oude wagon krijgt gedeeltelijk eenzelfde behandeling. Het wel zo prettig voor de medewerkers dat die hun kuch ‘s middags droog kunnen nuttigen.

bw-24fDaarna geef ik alles een beetje armoedige kleur zoals roest en grijs. Het mag er tenslotte niet uitzien als het Hilton hotel.

bw-24gNa een dag fröbelen ziet de werkplaats er tenslotte zo uit. Ook dit onderdeel vindt straks zijn plekje op de module.

Reacties

4 reacties op “Een kleine werkplaats.”

 1. Ik vindt het echt verbazing wekkend hoe je het voor elkaar krijgt om zo natuurgetrouw te bouwen. Echt top.

  Ik kijk dan ook altijd uit naar de volgende nieusbrief om de verdere ontwikkelingen te volgen.

  Groeten Marcel

  Reactie van Marcel | 7 August 2009, 14:02
 2. Jaap over die nieuwsbrief… welke plugin heb je gebruikt om dit te doen met wordpress? (of is dit geen plugin?)

  Reactie van Michel | 7 August 2009, 14:17
 3. Jaap,
  Bedankt, je weet me altijd weer te stimuleren
  Evert

  Reactie van Evert Mudde | 9 August 2009, 10:05

Reageer