Schema's

Pendelautomaat

Schema pendel-auto (800 x 505)1.jpgVoor diverse bewegende onderdelen op de baan maak ik gebruik van een pendelautomaat zonder wachttijd. Het magneetje activeert een reedcontact waardoor het bistabiele relais in stand A komt. Als het magneetje het andere reedcontact bereikt gaat het relais in stand B en wordt de stroom omgekeerd waardoor het motortje de andere kant op draait. Enz. enz. Simpel maar zeer effectief….. Hier een stukje over het gebruik van deze schakeling bij een kolenkraan. Let op nieuw Conradnummer: http://www2.conrad.nl/goto.php?artikel=503689

Reacties

5 reacties op “Pendelautomaat”

 1. hoi jaap,
  ik zit net op conrad te kijken, maar als ik het product nummer intoets zegt hij dat hij niet meer bestaat. weet jij een vervanging? ik vind het namelijk een erg interesant schema.

  gr,
  mathyn

  Reactie van mathyn | 2 December 2010, 22:30
 2. Knap irritant dat ze die nummers wijzigen. Ik heb een andere gevonden no. 503689-89
  http://www2.conrad.nl/goto.php?artikel=503689

  Reactie van jaap | 3 December 2010, 10:59
 3. okee!
  top dankjewel. ga ik binnenkort even bestellen.

  gr,
  mathyn

  Reactie van mathyn | 3 December 2010, 12:21
 4. Ik zoek ook een pendelautomaat voor 2 kopstations en dubbelspig aan de koppen.
  Ik rij echter Märklin Digitaal.
  Wil als het kan er een vertraging in hebben van zo’n 30 sec voordat de andere trein wegrijd, de trein rijd tenslotte ook niet meteen weg

  Reactie van martin Buijs | 25 July 2011, 22:30

Reageer