2009 - Bw. Stadt Preiser H0

Vloertje storten.

Voordat ik alles ga bedekken met ‘beton’ moeten er nog zes reedcontacten getest worden die straks gaan zorgen voor het openen en sluiten van de locloodsdeuren.

Na inbouw test ik ze dus nog maar even met twee gloeilampjes. Want als ze eenmaal ingegoten zitten kan ik er niet meer bij.

Om het weglopen van het ‘beton’ te voorkomen voorzie ik alle openingen met kleine dijkjes van klei. Deltawerken in miniatuur.

Het ‘beton’ is modelgips vermengd met een beetje zwarte acrylverf. Na het mengen en roeren snel gieten voordat het gips gestold is.

Alles zit nu onder het gips dus dat wordt straks na droging letterlijk spoorzoeken! Daarna volgt het uitkrabben van de verdwenen rails.

Het vloertje is niet helemaal strak opgedroogd maar ziet er na een beetje weathering lekker oud en gebruikt uit. Het was best wel spannend om te doen want het moest in één keer lukken.

Reacties

4 reacties op “Vloertje storten.”

 1. Hallo jaap

  Dit ziet er weer fantastisch uit, jammer dat je de smeerputten straks niet meer ziet als het dak erop zit.
  Veel succes er verder mee.

  Reactie van MIchael | 25 April 2009, 15:45
 2. Daar is aan gedacht Michael.

  Reactie van Jaap | 25 April 2009, 16:35
 3. Ha die Jaap,

  Ziet er al goed uit zo! Even een vraagje over de deuren open/dicht constructie die je van plan bent te maken. Hoe zit dat dan met die reed contacten? Hoe bepaal je dat ie open danwel dicht moet? Volgens mij is dat alleen mogelijk als je de richting weet te bepalen, toch?

  Ben benieuwd…

  Gr. Erik

  Reactie van Erik Mosterd | 30 April 2009, 10:18
 4. Voor de loods zitten 2 reeds en in de loods 2. De buitenste 2 reeds sluiten de deuren en de binnenste 2 openen de deuren.
  –dicht—-open—–||—open—-dicht
  Op deze manier kan je dus van 2 kanten komen aanrijden.

  Reactie van Jaap | 30 April 2009, 14:17

Reageer