2022 - Loc- en wagonbouw

Mijn NS604 voorzien van 2 “Ali-motoren” (0)

Vorige<< Omdat mijn 604 werkloos stond vanwege de slechte aandrijving heb ik mijn blik naar het oosten gericht en nieuwe motoren besteld.

Type C dual shaft 3 mm. Ik heb er 2 nodig maar een paar reserve onderdelen zijn nooit weg.

In slopen ben ik goed, dus de oude as was snel verwijderd. Het tandwiel zat erg vast maar met een buisje over de as en daarop een flinke klap met de hamer  en het probleem was opgelost.

Het tandwiel zit nu vast met een drupje (je!!! Ervaring) secondelijm. Let op dat de kleine busjes op de goede plek komen en de as aan beide zijden even lang is! Alles steeds testen voor je verder gaat. De uitgeboorde staafjes weer vastsolderen.

Op het onderstel de breedtemaat van de motor aftekenen en met de ijzerzaag een stukje van het holle gedeelte verwijderen. Het messing onderstel is zwaar genoeg uitgevoerd om geen schade aan de richten.

En laat het nou precies passen! Ikke helemaal happy. Met secondelijm fixeer ik de motor op het frame. Dan testen en….oooh… wat loopt dat mooi en geruisloos. Stroomverbruik slechts 0,03 Amp.! Als ik straks nog zo’n aandrijving heb gemaakt en de zware olietank en kap erop komen  is de trekkracht ruim voldoende met 2 assen.

Alles nu weer netjes inbouwen en opletten dat de wielen  van de twee stellen dezelfde kant opdraaien….

Ook de onderkant ziet er weer pico bello uit.

Om de weten wat de prestaties zijn even op de analoge toer met duimstok en stopwatch.

Minimale snelheid ^                                                           Maximale snelheid ^

Deze metingen zijn inclusief mijn reactiesnelheid en de foutieve schaal (1:48), maar ik ben heel blij dat mijn NS604 weer mee mag doen op mijn 0-baan.

Was, is en blijft een mooie aanwinst.

Reacties

5 reacties op “Mijn NS604 voorzien van 2 “Ali-motoren” (0)”

 1. Jaap,

  👍👌👏

  Gr,

  Dirk

  Reactie van Dirk Baas | 21 November 2021, 13:07
 2. Prachtig opgelost zeg, je moet het maar weten zeg.
  En waar kan ik die berekeningen vinden op internet, of heeft u dat programma zelf gemaakt?
  Mvg Harry

  Reactie van Harry | 21 November 2021, 18:57
 3. Beste jaap,

  Ik sta weer paf! Wat kun jij veel bereiken met je visusprobleem en vaardige handen.
  Chapeau.

  Hans en doe de groeten aan je gade.

  Reactie van HANS HAMERS | 22 November 2021, 15:43

Reageer