Scenery

Kleurtjes en heggen.

De voorbereiding heeft even geduurd maar nu begint dan toch het leuke werk. Het op kleur brengen van de ski-heuvel. Ik gebruik hiervoor sterk met water verdunde acryl verf.

 

 

Met een oude natte lap veeg ik de zojuist aangebrachte verf weer weg. Dat schiet dus lekker op. Restanten van de verf blijven nu achter in de naden en kieren van het gips waardoor een leuk effect ontstaat.

 

 

Ook de muurtjes behandel ik op dezelfde manier en direct ontstaat er diepte door de schaduwwerking van de verf. Die tractor met dronkelap schijnt motorpech te hebben want die komt de laatste tijd niet van zijn plaats.

 

 

 

Inmiddels ook een verpakking met Heki-decor geopend en het matje met loof in smalle strips geknipt. Bij veel modelbouwers worden zo heggen gemaakt maar ik tover ze om tot druivenstruiken.

 

 

 

De bakjes met gras, zand, aarde en Bison-mest staan inmiddels ook klaar om er een decoratief mengsel van te maken. Met potloodstreep getekend waar de wijnranken straks geplant gaan worden.

 

 

De grond smeer ik nu in met houtlijm en strooi daar, onder het motto: ‘als de basis maar goed is’, de gedroogde en gezeefde tuinaarde, groene poeder en grasvezels overheen.

 

 

Het is nog steeds een kale vlakte, logisch dat buurman Achmed eens even poolshoogte komt nemen van de bouw- en strooi-activiteiten van de laatste tijd.

 

 

 

Reacties

2 reacties op “Kleurtjes en heggen.”

  1. Hoi Jaap,
    Gaat er heel mooi uit zien. Wijnranken staan meestal aan een stokje, ga je dat er ook in verwerken? Kom je dan nog wel in de bodem van gips?

    Groeten,
    Patrick

    Reactie van Patrick | 11 December 2008, 15:31
  2. Heej Jaap,

    Vooral het commentaar bij de foto’s gaat je de laatste tijd goed af!
    Ziet er weer top uit. Ga zo door

    Groetjes Rob

    Reactie van Rob | 11 December 2008, 16:22

Reageer