Scenery

Muurtjes voegen.

Aan de achterzijde van de gemetselde muurtjes vul ik de ‘grond’ op met een flinke hoeveelheid gips en maak er een glooiend geheel van.

 

 

Aan de voorzijde duw ik met een kwast het gips in de gaten en kieren. Dit heet voegen in schaal 1:87 en gaat lekker snel. Ja, in kliederen begin ik steeds beter te worden.

 

 

Als het gips een beetje uitgehard is poets ik met een natte tandenborstel het overtollige gips van de stenen en duw tegelijkertijd het gips nog wat verder in de voegen.

 

 

Nu laat ik alles een nachtje drogen en behandel al het hard geworden gips met diepgrond om straks te sterke zuiging van de acrylverf te voorkomen. 

 

 

 

Reacties

2 reacties op “Muurtjes voegen.”

  1. Het maken van muurtjes van echte steen is inderdaad erg mooi en zeker relatief goedkoop.
    Als iemand dit na wil doen moet hij of zij wel oppassen dat de grootte van de stenen niet te groot wordt anders gaat het effect verloren.

    gips nadat het gedroogd is behandelen met diepgrond is zeker een wekome aanrader! Gips zuigt anders enorm en je hebt grote hoeveelheden acrylverf nodig om tot goede resultaten te komen.

    Wat misschien ook een leuke tip is voor het maken van rotsen die een leisteen structuur moeten uitbeelden; Neem stukken zachtboard, breek tot je de ongeveer de gewenste grootte hebt .
    Daarna kan eventueel nog m.b.v. een plamuurmes het zachtboard in de breedte gebroken worden.
    Het geheel ruwweg op elkaar stapelen evt. behandelen met diepgrond en afwerken met acrylverf.

    Reactie van marcel verrijdt | 5 December 2008, 19:46
  2. Wat ook heel goed gaat om het gips minder poreus te maken voor de afwerking is een acrylmuurverf (structuurverf gaat ook erg goed) met een beetje bruin er in. dan heb je alvast een goede basis voor een natuurliojk aanzicht.

    Reactie van Kees Kleinendorst | 28 December 2008, 13:12

Reageer