2006 - Preiserland H0

De laatste loodjes.

VerffabriekHet begint ergens op te lijken. Nu nog een beetje kaal en leeg maar de verffabriek heeft zijn vaste stek inmiddels gevonden. Natuurlijk moet er nog het nodige bijgewerkt worden om het geheel sfeervol te maken. 

 

Hek-motorHet hek-motortje zit ook op zijn plaats naast het hek en doet zijn werk waarvoor het bedoelt was. Zowel linksom als rechtsom oftewel hek dicht, hek open.

 

Straat-schakelaarDe stopschakelaar van het hekwerk zit nu tussen het plaveisel. Straks één of andere vage struik erop en niemand die dit stukje elektriek meer ziet.

 

BallastenTijd voor het ballasten. Met Heki-Schotter no. 3329 vul ik de rails tussen de bielzen op en druppel daarna met verdunde houtlijm (+ het bekende druppeltje Dreft) op de ballast.

 

Ballast en zandBij de wissels is het wel even oppassen met deze lijm anders kan er nooit meer gewisseld worden. Maar als je niet te dicht bij de bewegende delen komt en tijdens het drogen de wissel af en toe heen en weer beweegt onstaat er geen probleem.

Reacties

2 reacties op “De laatste loodjes.”

 1. Weer een puik stukje werk, Jaap.
  Nog twee weken Afrika (Zuid Afrika en Angola) en dan ben ik weer terug. Wanneer is de volgende beurs in Houten…. Dat zie ik wel als ik terug ben, tot dan, en groeten uit Kaapstad. Jan-Peter B.

  Reactie van Jan-Peter B | 16 March 2008, 10:30
 2. hallo jaap.

  ik bekijk regelmatig je site.
  alleen ik vroeg me af waarom je niet filmpjes maakt van je beweegende dingen. zoals je kolenkraan dit zou ik graag eens willen zien. en het hek en de rolbrug enz.

  ik ben vooral geintresserd in de kraan.

  ik hoop dat je me kan helpen

  mvg

  johannes

  Reactie van johannes | 18 March 2008, 08:20

Reageer