Beurzen e.d.

Modelspoordagen in Rijswijk

Station HSJe hoeft echt niet naar Den Haag om station Holland Spoor te bewonderen. Dit stukje vakmanschap van de Haagse Modelbouw Club is deze dagen te bewonderen tijdens de Modelspoordagen op 19 en 20 januari in Rijswijk.

 

Vreemd gevalTransporta Banana Cubana zorgt ervoor dat wij op tijd onze Chiquita’s kunnen nuttigen. Het rijdt nog ook volgens de Mitropa-jongens, maar de bananen liggen natuurlijk wel op de tocht met dit soort vervoer.

 

St.Artois“La gare de St. Artois” een prachtig diorama van Rik, deed mij op deze regenachtige dag weer verlangen naar  de komende zomervakantie in Zuid Frankrijk.

 

Dag en nachtAan de achterzijde van “De blauwe tram in N” kwam ik er eindelijk achter waarom het bij ons dag en nacht wordt. Geen evolutie-theorie of gedraai om de zon maar een trommel die ons bioritme regelt.

 

Ruime keuzeAls je in Rijswijk bent geweest kan je natuurlijk niet thuiskomen zonder een souvenir voor jezelf. Maar ook daar heb ik dit keer gelukkig weer aan gedacht.

 

Reacties

9 reacties op “Modelspoordagen in Rijswijk”

 1. Ik heb het idee dat ik je heb zien lopen Jaap. Maar goed niet belangrijk. Ook ik heb een zeer geslaagde dag in rijswijk gehad. Maar leuk die foto van St. artois, maar was het niet zo dat je daar geen foto’s mocht maken? Daar hing toch zo’n grote sticker?

  Reactie van Beusi | 19 January 2008, 16:43
 2. Leuke foto’s jaap. Het vreemde geval van de T.B.C. is mijn inzending voor de mitropa-speeder-wedstrijd om een apart railvoertuig voor de demobaan te bouwen. De uitslag is morgen met als deskundige jury Len de vries.

  Sander

  Reactie van sander | 19 January 2008, 20:47
 3. DANK DANK DANK voor deze weer zo snelle nieuwsbrief. Ik had nogal wat negatieve berichten opgevangen en wilde dus niet gaan, maar dat kan dus nog morgen. Eens kijken of ik net zulke mooie foto´s kan maken al jij – in maart ga ik een cursus fotografie doen en dan wordt het nog wel eens wat.

  Reactie van Joost henze | 19 January 2008, 20:48
 4. Ik denk dat ik maar net zoals jij bij Ries in de leer moeten voor het maken van modelletjes met behulp van mallen uit RTV Rubber(Room Temperature Vulcanizing). Dat zag er echt uit als iets waar ik nog veel plezier mee zou kunnen hebben. Nu alleen hopen dat Jo niet het belangrijke gereedschap zal missen (bzzzzzz, je weet wel)

  Ook erg leuk weer je gesproken te hebben, en toch ben ik van mening dat zolang het nog geen februari is je best nog een gelukkig 2008 mag wensen (De eerste maand hebben we alweer bijna gehad, nog maar elf te gaan ;) )

  Vriendelijke

  Reactie van Jan-Peter | 20 January 2008, 00:33
 5. Ik vond de beurs zeker de moeite waard. Heb genoten van de banen van Spijkspoor, de diverse demo’s.
  Vind dit verruit de gezelligste beurs.

  Reactie van Jarno Vriend | 20 January 2008, 11:05
 6. Dit was de eerste keer dat ik in Rijswijk was: het klopt dat het gezellig was (zoals ik altijd na afloop in railmagazine lees). Niet te druk, goed te doen met een 5-jarige dochter die je op moet tillen.

  Wow, die St. Artois was goed! Voor mij was dat de mooiste. Nummer twee de grote “kijkdoos” met de blauwe tram in N. Heel mooi hoe de verlichting geregeld was. Zelfs het autootje aan de voorkant had koplampen.

  http://vanrees.org/weblog/archive/2008/01/19/model-railway-exhibition-in-rijswijk

  (Sorry als het een tweede keer erop komt, er leek de eerste keer wat mis te gaan)

  Reactie van Reinout van Rees | 20 January 2008, 13:33
 7. … en http://youtube.com/watch?v=my9DZIrxS9s voor een video (standaard cameraatje, dus verwacht geen wonderen).

  Reactie van Reinout van Rees | 20 January 2008, 20:19
 8. Inderdaad dus gegaan op zondag en genoten, veel foto´s en het gaat steeds beter – dus volgende week op mijn site te zien. Nogmaals bedankt voor deze tip !

  Reactie van Joost henze | 21 January 2008, 19:34
 9. Hoi Jaap,

  Ik was er op beide dagen met mijn club msv De Beeck helemaal achterin rechts ,de grote n landschapsbaan .
  Hopelijk volgend jaar zelf met het dio ´Borlo´

  Reactie van Alexander | 21 January 2008, 22:25

Reageer