Beurzen e.d.

Ontraxs 2016

Het duurt nog even maar OntraXs komt er aan.

 

Persbericht
12 januari 2016

Modelbanen in Spoorwegmuseum: ‘Het is net echt!’
Modelspoorshow On traXS! toont Europa’s mooiste modelspoorbanen

Klein ontmoet groot. Tussen de gigantische treinen van Het Spoorwegmuseum zijn van 11 t/m 13 maart de mooiste modelspoorbanen te zien. Uit heel Europa zijn de beste modelbouwers uitgenodigd hun banen aan het publiek te tonen. Er zijn dit jaar banen te zien uit Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Zwitserland en zelfs Polen. Diverse fabrikanten zoals Märklin, Piko en Roco Fleischmann presenteren hun nieuwste producten. Voor het evenement geldt geen toeslag, alle attracties van Het Spoorwegmuseum zijn gewoon open. Meer informatie is te vinden op www.ontraxs.nl.

Kwaliteit
Door de unieke sfeer en de hoge kwaliteit van de modelspoorbanen mag On traXS! zich rekenen tot de top van de modelspoorwereld. Alle banen komen op uitnodiging van het museum waardoor alleen de beste bouwers hun banen kunnen exposeren. De banen zijn vaak tot in perfectie uitgevoerd, de landschappen en modeltreinen zijn soms niet van echt te onderscheiden. Zoals een jonge bezoeker tijdens de vorige editie verbaasd uitriep: “Het lijkt gewoon echt!”. Tweederde van de deelnemende modelbanen komt uit het buitenland. Tussen de modelbanen presenteren diverse leveranciers en fabrikanten de laatste nieuwtjes op het gebied van de modelbouw. Bijzonder is de aanwezigheid van  de drie grote fabrikanten, naast Roco Fleischmann zijn dit jaar ook Märklin en Piko present met een eigen stand.

Kinderen
Voor de kleine bezoekers zijn bij de banen opstapjes geplaatst zodat iedereen de modelbanen goed kan bewonderen. Kinderen kunnen zelf bouwen, knutselen en modeltreinen rangeren en zo hun rangeerdiploma halen. Tijdens demonstraties leren bezoekers de fijne kneepjes van de modelbouw.  Leuk is ook de speurtocht, kinderen kunnen op zoek naar opmerkelijke details die de bouwers in hun modelbanen hebben verwerkt. Er zijn leuke prijzen te winnen. En natuurlijk zijn tijdens On traXS! alle attracties van het museum geopend, vooral een bezoek aan De Vuurproef is aan te bevelen.

On traXS! 11 t/m 13 maart 2016
Museum open: 10.00 – 17.00 uur.
Entree: €16,00 (inclusief museumbezoek, >4 jaar), Museumkaart gratis.
Online voorverkoop: €2,00 korting (alleen online, niet aan de kassa)
www.ontraxs.nl.

————————————————- einde bericht ——————————————————–

Voor meer informatie en beeldmateriaal:
Het Spoorwegmuseum, Evertjan de Rooij
T: 030-2306262
M: 06-43444452
E: e.d.rooij@spoorwegmuseum.nl

Persfoto’s in hoge resolutie zijn te downloaden via:
https://goo.gl/8tA0g7

Reacties

Geen reacties op “Ontraxs 2016”

Reageer