2006 - Preiserland H0

Dakbedekking.

DakerafOok de zolder-etage van de fabriek wordt voorzien van vloeren, verlichting en decoratiemateriaal. Na ruim 50 uur knutselen bevat het gebouw inmiddels: 13 lampjes, 52 ledjes, 11 meter draad, 21 Preisertjes en 1 meter krimpkous.  

Weatheren.Natuurlijk ondergaat het gebouw een verouderingskuur. Met een mengsel van diverse kleurtjes,  “Hansa”-acrylverf, gekocht bij Airbrush Services, spuit ik het gebouw in een vervuilde outfit.

 

 
Teer maken.Met behulp van houtlijm en zwarte acrylverf maak ik “echte” teer om een solide dakbedekking te krijgen. De kunst van het dakdekken heb ik vorig jaar afgekeken van mijn loodgieter.

 

 

Schuurpapier.Het mastiek immiteer ik met reepjes schuurpapier die ik eerst lichtgrijs heb gespoten. Met al dit materiaal ga ik nu het dak op en lijm de reepjes mastiek met teer.

 

 

Mastiek plakken.De foto laat zien hoe het in zijn werk gaat. Zwarte teer erop en de reepjes schuurpapier aanbrengen. Helaas heeft deze dakdekker de randen met teer een beetje te breed gemaakt. Maar het gaat om het idee.

 

Waterdicht?In de rommeldoos lagen nog een paar schoorstenen die nu goed van pas kwamen. Tenslotte komt het dak er zo uit te zien en ik denk dat het best een beetje waterbestendig is.

 

 

Raar plekje...Eindresultaat van een aantal dagen bouwplezier. De plek lijkt misschien een beetje vreemd voor dit gebouw maar dat komt hoop ik nog wel goed in de naaste toekomst.

 

Reacties

5 reacties op “Dakbedekking.”

 1. Voor de fabriek heb je vast al een mooi plaatsje in gedachten.
  Ik wens jouw en je familie de beste wensen voor 2008.
  En vooral veel hobbyplezier.
  Cees

  Reactie van Cees Somers | 30 December 2007, 12:30
 2. Geweldig mooi is jouw fabriek geworden zeg.
  Ik ben zelf ook met een fabriek bezig, kan ik mooi eens wat ideeen bij jouw exemplaar opdoen.
  Verder wens ik jouw en je naasten een geweldige jaarwisseling en een gezond en gelukkig 2008, met veel spoors plezier natuurlijk.
  Stefan

  Reactie van Stefan Eberlei | 30 December 2007, 12:47
 3. Jaap zijn dit losse bouwplaten die jij voor de fabriek heb gebruikt? Ik wil een van de stutpalen op mijn baan die midden in de stad staat camoufleren met platen die ik heb gezien bij Conrad en die lijken wel wat op jouw fabriek. Natuurlijk de beste wensen voor het nieuwe jaar en veel bouwplezier!!!

  Reactie van Joost henze | 30 December 2007, 14:57
 4. Nee Joost dat was/is een bouwdoos van Kibri no. 9810 maar dan op een andere manier gebouwd.

  Reactie van Jaap | 30 December 2007, 15:07
 5. wow leuk gedaan hoor, ziet er goed uit.

  Reactie van Dakdekker Drenthe | 31 December 2012, 01:09

Reageer