2006 - Preiserland H0

Industrieterrein

BedieningspaneelBovenop het bedieningspaneel staat een industrieterrein (D) gepland. Het is een zijtak van de paradebaan en is apart te bedienen. Het moet een mooi stukje scenery worden en ik ga het dan ook voorzien van allerlei toeters en bellen.

 

Passen en meten.Eerst alle rails maar eens professorisch neerleggen langs de Faller-autoweg en dan maar kijken hoeveel ruimte ik overhoud voor gebouwen en aanverwante artikelen.

 

De zaag erin.Een diamantzaagje is voor het inkorten van rails een ideaal stukje gereedschap. Herr Fleischmann wordt hoop ik niet boos als ik zijn rails op deze brute wijze amputeer.

 

Uitlijnen en plakken.Als alles netjes op zijn plek ligt smeer ik de rails in met onverdunde houtlijm en laat het geheel een aantal uren drogen. Nee, hier ligt geen dempingsmateriaal onder omdat er op het rangeerspoor toch niet hard gereden wordt.

 

Achtergrond.Om meer diepte te krijgen spuit ik de achtergrond wat donkerder. Gebouwen zorgen straks wel voor verdere camouflage. De rails spuit ik alvast in met een onbestemde roestkleur zodat het net lijkt alsof de sporen er al een aantal jaren liggen.

Reacties

8 reacties op “Industrieterrein”

 1. Het kan niet anders dat dit weer net zo’n mooi stukje word als de bekolingsinstallatie :)

  Reactie van Ronald Tolner | 20 November 2007, 14:37
 2. Hoi Jaap,

  Lijkt het u leuk om met uw weblog in Panorama te komen in onze rubriek ‘Blog van de week’? Mail me dan even ze snel mogelijk.

  Met vriendelijke groet,

  Jeroen Reijke
  Panorama

  Reactie van Jeroen Reijke | 20 November 2007, 15:43
 3. Mijn weblog in de Panorama? Natuurlijk vind ik dat leuk! :-)
  Ik hoor wel wat de bedoeling is……

  Reactie van Jaap | 20 November 2007, 15:59
 4. Jaap,

  niet te veel naakt hoor alsjeblieft…..

  Reactie van Markos | 20 November 2007, 18:41
 5. Hoe maak je achtergronden bij een HO baan ?

  Reactie van robert Vrolijk | 20 November 2007, 21:21
 6. Omdat ik geen kunstschilder ben hou ik het eenvoudig. Ik verf de muur wit met latex en spuit er daarna lavendelblauw overheen: “Wolken effect”. De “lucht” net boven de horizon maak ik daarna wat donkerder: “diepte effect”

  Reactie van Jaap | 20 November 2007, 21:30
 7. hmm………., Panorama nu ook al. Het wachten is op het 1e reisburo dat excursie’s naar Preiserland wil organiseren. waar kan ik mij opgeven voor zo’n reisje?
  benieuwd hoe het verder gaat met het industrieterrein, heb je daar wel tijd voor nu?

  Reactie van cees | 20 November 2007, 21:36
 8. Heel wat anders, bedankt voor het straatstansje – kan nu mooie wegen gaan aanleggen.

  Reactie van Joost Henze | 20 November 2007, 22:09

Reageer