2015 - Spoor-0 op zolder

Ruwbouw

null-86aOm verder te kunnen bouwen zijn de nodige triplex- en MDF-platen nodig. Weegt wat, kost wat maar ik kan weer verder.

null-86bNu ook met plafond en verlichting, net als de treinen, het hoekje om.

null-86cVan onderen gezien. Het plafond wordt t.z.t. opgehangen aan kettingen.

null-86dWat verlichting boven een modelbaan kan doen!

null-86eOok aan de andere kopse kant vordert de ruwbouw gestaag. Heerlijk die afwisseling van minibouw en ruwbouw.

null-86zOm het inzichtelijk te houden even een bijgewerkte plattegrond. Met plek voor een nog te bouwen kolenmijn en een opklapbaar gedeelte voor de deur.

 

null-86fWaar de Makita ligt komt straks de kolenmijn.

null-86gHoutjes, isolatieplaten, acrylverf en lijm. Zo maak ik het rondje op de zolder compleet.

Reacties

7 reacties op “Ruwbouw”

 1. De kosten zullen wel meevallen met een eigen houtopslag en zagerij op de baan.

  Reactie van Rene | 26 July 2015, 10:35
 2. Jaap, geweldige uitvoering van je plannen, ik ben heel benieuwd naar de uitvoering van de kolenmijn. Alleen de schacht met lift of ook het transport in de kolenmijn zelf, met treintjes en schudgoot? In model dan want tot 1100 meter diep is wel wat veel.
  Betegelde stations ondergronds dat was allemaal werkelijkheid.
  Veel succes, Siem

  Reactie van siem | 26 July 2015, 13:31
 3. Ik vind handig om een plattegrond te tonen van jouw baan. Waar ik benieuwd naar ben is dat opklapbare stuk en hoe krijg je dan weer verbinding met de rails? Jouw informatie vind ik geweldig en heel handig.

  Reactie van Joop | 26 July 2015, 13:34
 4. Jaap ik vind het geweldig hoe je plafond het effect kijkdoos creëert en hoe jou landschap opgaat in de achtergrond. Fantastisch,ik meld me hier niet zo vaak maar je bent en blijft voormij een echte kunstenaar. Daar moetje het maar mee doen,ik proost vanuit MOntfleur op je gezondheid en laat het lekkere biertje maar smaken.

  Reactie van Michaël | 26 July 2015, 18:28

Reageer