// archief

Scenery

Deze catagorie bevat 80 posts

Prima hobbyweer

Vanuit mijn zolderraam zie ik dat het prima weer is om lekker te hobby-en. Omdat buiten er toch niets groeit doe ik extra mijn best om er binnen iets moois van te maken.

Tuintje

In plaats van mest en aarde gebruik ik houtlijm als ondergrond voor mijn grasmatje. Dan ligt het tenminste lekker stevig bij thuiswedstrijden.

Sceneryscapers

Jonge ondernemer maakt mooie sceneryproducten.

Boompjes en struiken

Door al het gefrutsel met groen de afgelopen tijd, begin ik langzaam door mijn bomen- en struikenvoorraad heen te raken. Pot met bruine bonen leeggegeten en opnieuw gevuld met verdunde houtlijm plus het verplichte drupje afwasmiddel.

Landweg(2)

Al lange tijd lag dit landweggetje er kaal en verlaten bij. Nu ik toch in de ‘scenerymood’ ben, is het tijd om hier wat leuks van te maken. De bandensporen en de klinkerrestanten liggen er al.

Kolen en omgeving

Onder een warme Gamma-lamp is het zweten en knutselen. Zo worden de kolen in het kleine depot, gemaakt van restanten, een beetje voorverwarmd en groeit het gras wat harder.

Scenery

Met allerhande klein en gekleurd grut, ga ik de nog fantasieloze plekjes op mijn baan een beetje meer aanzien geven. Zo is er telkens weer wat anders te doen op de bovenste verdieping van ons huis.

Slopen en bouwen

De ondergrond ligt nog maar net of de grote baas vindt dat het er weer uitgehakt moet worden. Laten we het maar arbeidstherapie noemen en hopen dat de nieuwbouw wat langer kan blijven bestaan.

Shay & groen

De Amerikaanse  80-ton three truck Shay locomotive, eigendom van de “Preiser Modelbahn Gemeinschaft”, is nu voorzien van een Tran-decoder. Zo’n kleine betrouwbare decoder is gemakkelijk onder te brengen in de tender van de locomotief.

Decoratief rommelen (2)

Kaal is het nog wel en er moet nog het nodige gebeuren om alles op kleur te krijgen. Geduldig staat de NS2000 te wachten tot die weer bedekt gaat worden met een laagje stuifgips. Zo gaat het weatheren vanzelf.

Decoratief rommelen

Na het breken en plakken van rotsen uit de vorige editie, ga ik nu iets subtieler te werk. Voor het verloop van rotsen naar een bijpassende ondergrond gebruik ik dezelfde grondstof (Rotband), maar spring er wat zuiniger mee om.