// archief

Ruwbouw

Deze catagorie bevat 29 posts

Modules

Om niet op mijn knieën te hoeven werken, wordt de baan opgebouwd met modules van 120×60 cm. Ik maak de modules, om ruimte te besparen, niet zo hoog.

Plafond

Die bouwlamp moet nu echt een keer verdwijnen, dus wordt er andere verlichting geplaatst.

Ruwbouw

Zo ongeveer moet de achtergrond ook worden. Maar het is nog flink wat werk voordat daar ook bomen en gras kunnen groeien.

Gips en een kleurtje

‘Gipsen’ is niet moeilijk maar om het mooi te krijgen wel een tijdrovende bezigheid. ‘Knauf Rotband’ aanmaken, niet te droog, niet te nat, goed verdelen en met een vochtige kwast nastrijken om de eventuele sporen van het plamuurmes uit te wissen.

Rommeltje

Valt toch best mee. Alleen dit stukje van de baan, ikzelf en al het gereedschap zit onder dit witte spul. De bergen zijn nog ietwat vierkant, maar ik ben nog lang niet klaar met de natuur te vormen naar mijn maatstaven.

Berg en tunnel

Hier kun je dus op wachten met zo’n titel. Zoals zo vaak is het weer stoeien geblazen met mijn favoriete grondstof: piepschuim. De stofzuiger staat al hunkerend naast mij om de kruimels op te slurpen.

Nieuwe aanbouw

Omdat het ‘havengebied’ waar ik mee bezig ben mij niet zo bevalt en nog geen goede ideeën heb over hoe het wél moet, ga ik verder met een andere hoek op de zolder. Rechts van de module met spiegel moet toch wel iets te maken zijn dat de nu zichtbare natte hoek verbergt.

Afdakje met licht

Een afdakje voor de regen moet ook hier natuurlijk  komen. Lekker zagen, lijmen, klemmen en schroeven. Ben je niet bang dat die balk boven op je  Shay-tje of kolenkraan valt? Ik zie nu pas dat dat niet zo slim is, ruwbouw met een modelletje eronder.

Tunnel en verf

Ha gelukkig, ik kan weer even een poosje knoeien met piepschuim, gips en verf. Dit keer om een tunnel te maken naar het nieuwe haven/industrie-gebied. Ik word langzamerhand best wel handig met het maken van dit soort zaken.

Ketting en knopjes

Op verzoek van een paar kritische lezers die de paaltjes onder de frieslijst niet mooi vinden ben ik maar even aan de slag gegaan om het te veranderen.

Uitbreiding

Einde van de lijn met zo’n zielig MDF-poortje kan natuurlijk niet op mijn baan. Reden genoeg om maar eens even het grovere gereedschap tevoorschijn te halen, en aan de slag te gaan.