// archief

2006 – Preiserland H0

Deze catagorie bevat 30 posts

Eindelijk Wijn!

Wijn uit Preiserland en precies op tijd! Hoe kan dat nou zo snel? Wel 13 dagen geleden geplant x 87 = 1131 dagen. Na ruim 3 jaar vanavond dus aan de Preiserwein!

Muurtje metselen.

Voor een nieuw gedeelte op mijn baan heb ik een aantal natuurstenen muurtjes nodig. Krassen in gips heb ik al vaak gedaan dus nu maar een keer experimenteren met ander materiaal.

Straatverlichting.

Lantaarnpalen langs de weg zijn ook in Preiserland noodzakelijk, zeker met het intensieve “Faller” verkeer op mijn zolder. Dus grondboormachientje erbij, even oppassen voor gas en waterleidingen en boren maar…

De afwerking.

Bij dit industrieterrein waar ik zolang aan bezig ben geweest hoort een goede bewaking. Nu hoop ik hoop maar dat Heinrich und sein schnelle Moped hier voor  kunnen gaan zorgen.

De laatste loodjes.

Het begint ergens op te lijken. Nu nog een beetje kaal en leeg maar de verffabriek heeft zijn vaste stek inmiddels gevonden. Natuurlijk moet er nog het nodige bijgewerkt worden om het geheel sfeervol te maken. 

Automatisch schuifhek.

Waarom makkelijk doen als het ook ingewikkeld kan. Dat was eigenlijk het motto tijdens het maken van het hekwerk rondom het industrieterrein. Niet zomaar een hek maar één dat open en dicht kan.

Dakbedekking.

Ook de zolder-etage van de fabriek wordt voorzien van vloeren, verlichting en decoratiemateriaal. Na ruim 50 uur knutselen bevat het gebouw inmiddels: 13 lampjes, 52 ledjes, 11 meter draad, 21 Preisertjes en 1 meter krimpkous.  

Industrieterrein

Bovenop het bedieningspaneel staat een industrieterrein (D) gepland. Het is een zijtak van de paradebaan en is apart te bedienen. Het moet een mooi stukje scenery worden en ik ga het dan ook voorzien van allerlei toeters en bellen.

Bruggen (2)

Vervolg: met behulp van een vertragingsmotor, bijvoorbeeld de motor van een autoraam, wordt de brug op en neer gelaten. Sterk nylon garen wikkelt zich, op of af, om de as van de motor.

Sfeertje maken.

Nee, deze foto is niet tijdens mijn vakantie gemaakt, maar vanmiddag op mijn zolder waar diverse halogeenzonnen altijd zorgen voor een zomers sfeertje.

Bedieningspaneel (3)

Vervolg: hier een aantal van de 7 voedingen waardoor mijn treinen kunnen rijden. Deze spanningsregelaars hangen samen aan één grote trafo die wel een stootje kan hebben. Een temperatuur geregelde ventilator zorgt af en toe voor een beetje koeling.