// archief

Hoe doe je dat?

Deze catagorie bevat 73 posts

Lichtmasten

Eens kijken of we er iets leuks en lichts van kunnen brouwen.

Hijs-unit

Boven op de kraan komt een digitaal bestuurbare hijs-unit. Weinig ruimte en veel draadjes.

Bokkraan

Boven de kolenopslag moet een bokkraan komen, liefst rijdend, hijsend en met verlichting. Eerst maar eens het onderstel bouwen.

Rook, put en Pasen

Rookafzuigers voor het geval dat er op mijn zolder gerookt gaat worden, zijn niet zo moeilijk om te maken.

Bouwmix & filmpje

Boze man met bril knipt verkeersborden uit die afkomstig zijn van het internet. Wel heb ik ze even op de juiste schaal laten printen.

Klinkertjes kleuren

Om klinkers de goede kleur te geven heb ik eerst een poosje geoefend op een aantal proefstukjes en opgeschreven wat de volgorde gaat worden.

Boomstammen

De tuin is een belangrijke leverancier voor mijn modelbaan. Dit keer moest de ‘gouden regen’ eraan geloven. Mooie gladde takjes die op mijn baan uitgroeien tot zware stammen.

Stempelen

Om diverse straatstenen te imiteren heb ik een aantal nieuwe stempeltjes gemaakt om in de klei te duwen. Onthaarde en vervormde kwasten zijn hier perfect voor.

Verfrekje

Als je verfflesjes blijven omvallen:

Station ‘Sweet water’

Waar de film o.a. om draait is het station op het erf van wijlen Mac Bain. Met man en macht wordt er gewerkt om op tijd het station klaar te hebben voordat het spoor het station ‘Sweet water’ bereikt.

Na grijs komt groen

Aan alle hulpmiddelen te zien groeit  het gras op mijn baan niet uit zichzelf, maar met verdunde houtlijm, ‘grasmaster’, keukenzeef en vezeltjes ligt er straks in no time een mooi grasmatje op mijn baan.