// Jaap's archief

Jaap

Jaap heeft 1483 posts geschreven voor ModelTreinBaan.nl

Aggregaat

Om de Spitfire bij reparaties even te kunnen starten bouw ik een aggregaat. De speaker die ik daar inbouw zorgt voor richtgeluid.

Bouw Lancaster deel 2

Bouw van Lancaster deel 2

Wand en dak

Plakkerdeplak met heel veel zeer dunne houtjes op de achterwand. Netjes om het raam heen en niet scheef graag….Valt nog niet mee.

AVRO LANCASTER 1:48

Ter afwisseling even iets anders: AVRO LANCASTER 1:48

Geplak, geluid en licht

Als achtergrond van de module heb ik een poster laten maken van  een foto uit eigen archief. Ooit gemaakt op een mistige dag in Drenthe.

Vouwdeuren

Aan de voorkant komen zes vouwdeuren om de Spitfire naar binnen/buiten te kunnen rijden. Een U-profiel aan de bovenkant dient als geleider.

Hangar (2)

Nu de muren en de overspanning stevig aan elkaar vast zitten ga ik verder met de achterwand.

Hangar

Het gaat nogal een grote constructie worden om de Spitfire een beschermend hok te geven. Flinke overspanning met veel hout. Buigen, plakken, drogen en dat meerdere malen.

SPitfire & SPoor 1

Als je absoluut géén idee meer hebt wat je nu weer eens moet gaan bouwen op treinengebied grijp ik maar even terug naar de tijd dat ik plastic-model-vliegtuigjes met Velpon in elkaar plakte. Misschien breng ik het er nu beter van af.

Houthandel (slot)

Na een half jaar knutselen is de module gereed om geshowd te worden. Waar en wanneer weet ik echt niet, we zien wel.

Houthandel (11)

De bouw van de “Houthandel-module” nadert zijn voltooing. Tijd om allerhande grut aan te brengen zoals lampen en vuilcontainers.