// archief

Modelbouw

Deze catagorie bevat 74 posts

Rc racewagen wordt rc vrachtauto + filmpje

Een nieuwe auto kopen op Ebay en als dan het pakje binnenkomt direct uitpakken en lekker slopen. Omdat ik op mijn baan geen Fallerauto’s wil laten rijden ga ik het maar eens proberen met een RC auto.

Modelbouw

Ook dit is modelbouw maar dan net even anders:

Verfrekje

Als je verfflesjes blijven omvallen:

Weatheren

Ter afwisseling van het bouwen aan banen en huizen, waag ik me nog maar een keer aan iets viezers. Ik wil dat  tenslotte  ook een keer onder de knie krijgen. Lang geleden kwam ik niet verder dan dit.

Dremelen

Jezelf Dremel-kadootjes geven is écht leuk:

Nespresso

Een kopje Nespresso is ook goed voor mijn hobby:

Zandwagons

Van kolenwagon naar zandwagon vereist enige aanpassing. Een aantal oude 6e-hands wagons ondergaat een opknapbeurt. Die afdekplaatjes met plastic kolen verhuizen naar de rommeldoos waar ze beter tot hun recht komen.

Markenburg Modelbouw

Op de beurs in Houten kwam ik mooie staaltjes 3D modelbouw tegen.

Kranig kraantje

Een zeer oude Piko-ongevallenkraan is het nieuwste slachtoffer van mijn onstuitbare airbrush- en weatheringdrang. Oefening baart kunst, dus aan de slag en slopen dat ding….

Leermoment

Uit een oude rommeldoos van een familielid kwam deze 30 jaar oude V100 tevoorschijn. Rijden deed hij alleen als je er hard tegen duwde en de beschadigingen waren talrijk. Leuk slachtoffer voor een opknapbeurt.

Schrootkraan

Tijdens Rail 2012 heb ik mijn allereerste Märklin wagentje gekocht en ik moet zeggen prima kwaliteit! Het kraantje dat ik een poosje terug bij de schroothandel had geplaatst beviel mij niet. Nieuwe poging om er nu wel wat leuks van te maken.